lauantai 4. kesäkuuta 2016

Nokkosenlehtiä & kakkutarjoilua


Jönssin Chia de Gracia tilauskin saapui jo! Laitoin tilauksen matkaan keskiviikkona ja torstaina paketti oli jo noudettavissa. Aivan uskomattoman nopeaa. Jönssi ja Oliver saivatkin siis heti torstaina hiukan maistiaisia Pony Boosterista. En oikein tiennyt pitikö tuote liottaa kuumassa vai kylmässä vedessä, mutta päätin kuitenkin kaataa kiehuvaa vettä päälle ja siitähän tuli kuin teetä. Aivan iiiihanan tuoksuista. Kannoin kummallekin hevoselle omat iltateet siis. 

Oliver pöyristyneenä nuuhkaisi ja lähti kupin ääreltä pois. Tuli selväksi, että hänelle ei moiset nokkosenlehdet ja ruusunmarjat kelpaa...Nehän voisivat olla vaikka terveellisiä. Jönssi onneksi suhtautui hiukan paremmin. Se rupesi popsimaan rehuja kupista, sylkien samalla jokaisen ruusunmarjan ulos. Ilmeisesti ne olivat kuitenkin maistuneet jälkiruuaksi sillä, kun hain kupit pois niin niitä ei enää ollut jäljellä. Ehkäpä siis ei kuitenkaan toimi aivan pelkiltään, joten seuraavilla kertoina olen sekoitellut yrtit muiden ruokien joukkoon, vaikka ajatuksena olisi ollut hauska, että olisin voinut tehdä hevosille erikseen myös iltateet...Onkohan minulla liikaa aikaa kuitenkin..?


Macho halusi olla chia de gracia-mainoskissa...

Torstaina Jönssi pääsi myös irtojuoksemaan
 ja siitä onkin hiukan kuvia. En ole aikoihin irtojuoksuttanut. Välillä sekin tekee hyvää, vaikka nuo kaverukset kyllä aika hyvin juoksentelevat laitumellakin. Jönssi vaikutti tyytyväiseltä, kun pääsi hiukan irroittelemaan.  Irtojuoksutuksen jälkeen se pääsi leikkaamaan nurmikkoa pihalleni Oliverin kanssa

Talvikarvakin alkaa jo olla lähes poissa. Sain irroiteltua jo melkein kaikki Jönssin partakarvatkin. Ne eivät oikein sopineet Jönssin kesälookkiin. Tykkään siitä, ettei talvella tarvitsisi kauheasti loimitella, mutta näin se hiukan kostautuu, kun karvat eivät millään suostu lähtemään. Tuntemani loimitetut hevoset ovat olleet jo kauan nätissä karvassa, mutta pihattolaisilta ja vähäloimitetuilta löytyy vieläkin muutamia haivenia sieltä täältä.
Macho-kissa uuden isoveljensä Jönssin kanssa leikkaamassa nurmikkoa.

Tänään valmentauduttiin taas estekisoja varten. Nappasin taas gopron kuvaamaan. Pahoittelen siis taas näitä tikkuhevoskuvia, mutta...parempi kun ei mitään. Videotakin olisin halunnut laittaa, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi hankkia mitään editointiohjelmaa. Saattaisi mennä suunnilleen ikuisuus, kun näitä parinkymmenen minuutin pätkiä alkaisin ladata youtubeen...

 Aloitettiin ihan siitä, että Jönssi on oikeasti avuilla. Ravi on muuttunut kuulemma jo hiukan paremmaksi ja Jönssi on muutenkin kehittynyt paljon parempaan suuntaan. Siitä tulee joka kerta luottavaisempi ja osaavampi. Mitä minä opin niin sen oppii myös Jönssi. Joka kerta, kun päästään Paulan valmennukseen niin tulee aivan mielettömän hyvä fiilis, kun Jönssi on niin hyvä ja yrittää parhaansa. 

Jönssi on hiukan vältellyt apuja kääntämällään päätään vinoon. Tänään aloitimme myös sen ongelman korjaamisen ja Jönssi alkoikin toimia paljon paremmin. Nyt kun myös minä ymmärsin Gretalla ratsastaessa paremmin apujen käytön niin osasin korjata Jönssiä paremmin. Vielä on paljon opittavaa, mutta hevoset kyllä kertoivat, että oikeilla jäljillä ollaan (ja aivan huippu valmentajani/hevosneuvonantajani :D...) Hyvät pätkät ovat lisääntyneet ja myös päänviskominen on vähentynyt taas mystisesti sitten alkuviikosta...hmm? Tänään ei ollut havaittavissa oikeastaan mitään allergiaoireita.

Alkuverryttelyjen jälkeen aloitettiin taas samoilla ravikavaleteilla kuin viimeksi. Ne eivät nyt kuvissa kuitenkaan näy, mutta...Tänään Jönssi suoritti niitä omasta mielestäni paremmin kuin viimeksi. Sain sen tulemaan ravilla useammin yli ja se ei hätiköinyt, vaikka kerran se melkein kompastui kavaletteihin. Se vain jatkoi eteenpäin, kuin mitään ei olisikaan tapahtunut.

Sitten jännittävien estetehtävien pariin...Aluksi hyppäsimme pelkän ristikon pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla tuli kielto, koska Jönssi vähän järkyttyi esteen alla olevasta renkaasta ja minä yritin ehkä hieman liikaa. Seuraavilla kerroilla sujui paremmin.

Sitten jouduin oikeasti keskittymään. Hyppäsin ristikon, kavalettisarjan, kavaleteista tehdyn okserin ja yksittäisen kavaletin ratana. Järjestystä en nyt juuri muista, Muistin aika hyvin ratsastaa kokoajan ja suoriuduttiin kaikista virhepisteittä yli ;) Tehtävä vaikeutui hiukan ja lisättiin siihen tuo keltavalkosinineneste. Alku alkoi hyvin, mutta tuon kirotun esteen kohdalla Jönssi päätti tehdä isomman loikan kuin odotin, minä hämmennyin, Jönssi kääntyi ja minä en. Saatoin siis tippua matkan varrelta kyydistä, mutta varsinaisia todisteita tästä ei ole...Saatamme silti varmuuden vuoksi syödä kakkua!Eikun uutta yritystä vaan ja seuraavalla kerralla rata sujuikin paremmin, kun esteen jälkeen muistin ratsastaa suoraa. Hyvään suoritukseen oli hyvä lopettaa. Loppuraveissa mentiin vielä pari kertaa ravikavaletteja ja sitten päästiin kummatkin tyytyväisinä kotimatkalle.

Jönssi meni erittäin hienosti ja olen taas kerran erittäin tyytyväinen. Se ei yhtään kavahtanut edes sitä kavaleteista tehtyä okseria, vaikka se oli omasta mielestäni ehkä kaikista kammottavin este. Voimme hyvillä mielillä lähteä kisoihin, vaikka tiedän, että siellä esteet saattavat olla hurjempia. Minun pitää vain varautua isompiin loikkiin ja muistaa ratsastaa! 

Esteet ovatkin ihan kivoja!

Päätin eilen tehdä varustehankintoja, joita olen harkinnut jo muutamia kuukausia. Tärkein on ehkä se, että tilasin Jönssille uudet kuolaimet. Olen kuullut paljon suosituksia vision kuolaimista. Jönssillä D-kuolain oli ihan hyvä, mutta ei niin hyvä kuin toivoisin. Lisäksi se ei ollut sallittu koulukisoissa. Päädyin siis tähän kuolaimeen. Vision oliivipäinen sylinterikuolain. Toivotaan, että se olisi se kauan haettu täydellinen kuolain.

Päätin myös hemmotella itseäni ja tilasin parit uudet ratsastushousut. Niistä sitten lisää, kun joskus suvaitsevat saapua...

Niissä on hei gripit, can't wait!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti