maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kisaviikonloppu ohi


Nyt on kisaviikonloppu ohi. Eilisistä koulukisoista tarttui mukaan yksi ruusuke, valitettavasti sitä ei Jönssi ansainnut vaan lainaratsu-Greta. Jönssillä ilmeisesti vähän jäi estevaihde päälle ja se päätti olla rentoutumatta ollenkaan. Kokoajan piti huiskia päällä ja muutenkin Jönssi oli todella rauhaton. Jo varustaessa se ei olisi malttanut pysyä aloillaan. Traileriin se sen sijaan käveli moitteetta aamulla...Arvasin, että aamu alkoikin liian hyvin, kun lastauksesta ei tarvinnut keskustella.

Olimme Jönssin kanssa päivän ensimmäinen ratsukko ja siinä vaiheessa, kun verkka oli ohi ja muut hevoset poistuivat maneesista Jönssi päätti, että hän ei ehkä ravaa. Jönssi oli todella jännittynyt ja LAUKKASI sekä ilmeisesti peitsasi meidän ohjelman aikana :D  En voi käsittää mikä siihen meni, yritin saada ravia hidastamalla sekä vauhdittamalla, mutta ei! Sain Jönssin ravaamaan vasta ihan ohjelman lopussa, joten suoritettiin lähes kaikki raviosuudet jossain ihmeellisessä töpsöttelylaukassa...Muutaman kerran arvostelupaperissa luki "Hevonen laukkaa...". Voisiko joku kertoa sille, että se on ravihevonen? Jönssi onneksi suunnilleen meni sinne minne halusinkin sen menevän ja saatiin 54,3%. Hyväksytty rata, jota tavoittelimmekin!

Onneksi tämänkin taisi aika moni ottaa huumorilla. Itseäni ainakin nauratti ja taisi se tuomarikin hiukan hymyillä...Ensi kerralla menemme ehkä ensin koulukisoihin ja sitten vasta estekisoihin...

Kiukuttaa.....
 Gretan kanssa menikin sitten hieman paremmin. Ehdin verrytellä hyvin sillä olimme toisessa verkkaryhmässä ja viimeisinä kilpailemassa. Verkassa Greta oli todella kivanoloinen ja minä muistin aika hyvin ratsastaa. Menimme ulos pellolle kävelemään siksi aikaa, kun muut suorittivat omia ohjelmiaan.

Radalla en saanut ihan yhtä hyvin Gretaa avuille ja reippaaksi kuin verkassa. Meinasi vauhti muutamaan otteeseen hyytyä, kun Greta keskittyi kavereille hirnumiseen ja minä keskityin miettimään, että mitäköhän tässä pitäisi tehdä, että saan hevosen keskittymään töihin. Erittäin hyvä yhdistelmä. Päätin kuitenkin jolkotella radan läpi, mutta en missään vaiheessa muistanut terästäytyä tarpeeksi. Olisimme siis pystyneet ehkä hieman parempaankin suoritukseen.

Suorituksen jälkeen menimme lastaamaan Gretan ja kävelin vielä kansliaan hakemaan arvostelupapereita, kun toimihenkilöt kertoivat, että minun olisi pitänyt olla palkintojen jaossa! Olin siinä ihan haavi auki, oikeastiko? No ei siinä mitään sain ruusukkeeni kuitenkin ja herkkukassin. 3.sija & 62,3%. Kyllä nyt kelpaa!Jönssi oli kisapaikalta laitumelle päästyään niin onnellinen. Se meni heti piehtaroimaan erittäin saviseen ja kuraiseen paikkaan ja sen jälkeen häntä tötteröllä karautti kaukaisuuteen. Eiköhän se kohta taas ole toipunut tästä koettelusta ja suostuu tulemaan töihin iloisin mielin.

Tälle viikolle ei olekaan vielä kisoja tiedossa, huh! :D Nyt keskitytään kehittymiseen ja ehkä Jönssi saa parin päivän ruohonleikkuuloman. Pihaltani tarvitsisi ruohot leikata kunhan maa hiukan kuivuu. Muuten jatkammekin samalla monipuolisella treenilinjalla kuin tähänkin asti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti