maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kirjaimellisesti itsensä voittamista


"Before you go out to win others, win yourself"

Tässä sitä ollaan. Lähes voittajina. Ainakin voitin itseni kirjaimellisesti! 
Pienellä kiireellä lähdettiin kisapaikalle niin, että Jönssillä ja minulla oli ehkä kymmenen minuuttia aikaa verrytellä, onneksi olin kävelyttänyt sitä jo kotona kyytiä odotellessa. Aluksi Jönssi vaikutti melko kiireiseltä, mutta yritin ratsastaa sitä samalla tavalla kuin kotonakin. Pian Jönssi meni minne halusin, oli helposti ohjattava ja vaikutti rennolta. Ei säntäilyä, riehumista tai mitään muutakaan typerää. Verkassa taisi kaksi kertaa viskaista päätään. Sitten kipin kapin kentältä maneesiin suorittamaan rataa, koska meidän vuoro oli ensimmäisinä.

Jönssi on oikea maneesihevonen, sillä siellä se rauhoittui vielä enemmän. Mietin vain ennen rataa, että onpas outoa kun Jönssi on niin rauhallinen. Vihellys kuului ja me aloitettiin. Aluksi piti kävellä keskihalkaisijaa pitkin tervehtimään tuomaria. Viime kerralla tässä ohjelmassa Jönssi heitti aika ranttaliksi ja päätti tervehtiä kahdella jalalla loikkimalla. Emme edes menneet kovin suoraan...Tänään kuitenkin Jönssi käppäili suht suoraan ilman vastusteluita, pysähtyi nätisti odottamaan, että minä saan tervehdittyä ja kuuliaisesti jatkoi matkaa. Mitä ihmettä!?

L Keskihalkaisijalle käynnissä
I Pysähdys - tervehdys - käyntiä

6.5 Hyvä pysähdys, ok linja

Sitten jatkettiin uraa vasemmalle ja siirryttiin raviin. Jönssi nosti ravin helposti ja lähti heti hyvin eteen. Tämän jälkeen piti suoriutua harjoitusravissa 10m voltista...Siitä on tullut hiukan vitsi, koska viime kerralla 10m volttini oli ehkä 18m voltti ja sen suoritin jossain ihmeellisessä askellajissa...Tällä kertaa kuitenkin panostin ja yritin taivuttaa hevosta paremmin ja ratsastaa aktiivisemmin. Sujui ihan hyvin, mitä nyt ravi meinasi hyytyä hiukan, kun mentiin minulle vaikeampaan kierrokseen. Tyytyväinen olen!

C Vasemmalle
H Harjoitusravia

7 Täsmällinen

S voltti n. 10 m

6 Hyvä tie, tahti vaihtelee

Selvittiin siis voltista ja sitten vaan eteenpäin! Jatkettiin kevyellä ravilla ja siitä kokorata leikkaa sekä kevennyksen vaihto. Ajattelin, että meni suht koht hyvin, mutta en tajunnut katsoa kevennystä! Yritin vaihtaa sen, mutta istuinkin askeleen liikaa ja tyytyväisenä jatkoin väärää kevennystä. Nooh...Ainakin tietää missä skarppaa seuraavalla kerralla!

E Siirtyminen kevyeen raviin
BH Kokorata leikkaa
I Kevennyksen vaihto I:ssä
M Siirtyminen harjoitusraviin

5 Kevennys ei vaihtunut, ok tie

Sitten suunnattiin toiselle voltille. Sen ajattelin sujuvan paremmin, koska jostain syystä osaan tehdä voltit paremmin oikeaan kierrokseen. Oikeastaan taidan tehdä kaiken paremmin oikealle, ärsyttävää toispuoleisuutta! Oikeassa olin, siitähän tuli ihka aito voltti!

R Voltti n. 10 m

7 Pyöreä

Voltin jälkeen siirryttiin käyntiin ja käynnistä pysähdys. Viime kerralla Jönssi pysähtyi melko hyvin, mutta ihan kokoajan sheikkasi päätään ylös alas...Siitä siis lähti rutkasti pisteitä. Olin varautunut siihen, että Jönssi tänäänkin alkaa viimeistään siinä kohtaa viskoa, mutta ei! Hyvin meni ja Jönssi seisoi rauhallisesti niin kauan kuin vaadin.

Siitä sitten jatkettiin uraa pitkin ja minä taas hämmennyin hiukan siitä, että rata oli niin lyhyt. Siis ei tuon suorittamisessa tainnut montaakaan minuuttia mennä. Hetken mietin, että unohdinko jonkun kohdan, mutta en unohtanut. 

Onnistuttiin suht sujuvasti vielä kaartamaan lopputervehdykseen. Olin kyllä todella tyytyväinen rataan ja Jönssikin näytti siltä, että se tiesi minun olevan erittäin tyytyväinen siihen. Maailman paras hevonen <3 p="">

B Siirtyminen käyntiin

6

L Pysähdys n. 4 s. - Käyntiä

7 Rauhallinen

E Harjoitusravia
M Siirtyminen käyntiin

6,5 oikaisee m:ssä

R Oikealle
I Oikealle
G Pysähdys-Tervehdys-radalta vapaassa käynnissä

7 Siisti

"Siistiä työtä, luotsaat hyvin kokemattoman hevosen ja pysyt itse rauhallisena. Ok tiet, harmillinen virhe kevennyksen vaihdossa istuit kolme askelta alas. Tsemppiä jatkoon!

63,7%

Mainitsinko jo kuinka tyytyväinen olen...?Sitten nopeasti hevosen vaihto ja verkkaamaan Gretalla. Oli hieman outoa vaihtaa aivan toisenlainen hevonen alle. Jönssi oli ollut melko reipas ja Greta ei turhia kiirehdi. Lisäksi Greta on ponikokoinen, joten minusta tuntui siltä kuin olisin tippunut kerrostalon katolta.

Siinä olikin yllättävän hyvin aikaa ja ehdittiin hyvin valmistautua rataa varten. Eniten jännitti se, että en saa Gretaa liikkumaan minnekkään. Yllättävän hyvin kyllä pysyimme kokoajan liikkeellä (paitsi pysähdyksissä!). Onneksi sai olla raippa mukana ratsastajan henkisenä tukena.

Vaikka vauhti ei päätä huimannut niin se ei haitannut. Ehdin paremmin keskittyä teiden ratsastamiseen ja muistinpa vaihtaa kevennyksenkin. Saatiin jopa yksi kasi arvostelupaperiin!

"Istut ryhdikkäästi ja vaikutat hevoseen aktiivisesti, mutta kantapäät nousevat todella paljon hetkittäin. Pyri pitämään nilkka rentona ja vaikuttamaan koko pitkällä pohkeella eikä kantapäällä kaivamalla. Tsemppiä!"

Typerät kantapäät! Nyt pitää alkaa kiinnittämään niihin oikeasti huomiota. Olen tiedostanut kantapäiden nousemisen kyllä, mutta en ole vielä tehnyt tarpeeksi päästäkseni siitä eroon. Ehkä sidon painot jalkoihin?

Hauskaa, että Greta sijoittui toiseksi ja Jönssi kolmanneksi. Kirjaimellisesti voitin itseni :D Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun ei hävitty!


Kjeheh, wnbratsu ja lainaratsu.

Ensi viikonloppuna olisi ne estekisat sekä koulukisat. Hiukan jännittää miten selvitään esteistä, mutta eiköhän me jotenkin. Yritetään vain pitää hauskaa ja päästä radalta elävinä. Nyt vain jatketaan harjoituksia. Yritän päästä vielä kerran hyppäämään ennen kisoja, jotta saisin itseeni vielä hieman varmuutta.

Onpa muuten inhottavaa, että hevosen selästä katsottuna esteet näyttävät isommilta kuin ne oikeasti ovat :D

supersöpövaaleanpunainenminiruusuke<3 td="">

4 kommenttia:

 1. Wau onnea hirveesti, loistava suoritus :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En olisi oikeasti uskonut, että me ihan vielä onnistuttaisiin tekemään näin hyvä rata, mutta näköjään hyvällä valmentajalla on jokin vaikutus :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onneksi mulla on nykyään maailman paras valmentaja jonka ansiosta Jönssi (ja minä) ollaan otettu huima harppaus lyhyessä ajassa.

   Poista