lauantai 18. kesäkuuta 2016

Lentävä ravihevonen

Ehdottomasti suosikkikuvani!
Mainiota iltapäivää!

 Kotiuduin juuri vihdoinkin vesisateesta. Kisoista selvittiin täpärästi hengissä ja ehdin käydä vielä Gretankin ratsastamassa huomisia koulukisoja silmällä pitäen.

Aamulla ehdin hyvin laittaa Jönssin kuntoon ja kerätä tavarat kasaan. Myönnän etten kiillottanut saappaitani, mutta se ei haitannut, koska kansliaan kirmatessani saappaista tuli entistä likaisemmat, kun liukastelin niillä kuravellissä.

Haastavin operaatio aamulla oli letittäminen. Ostin siis tuollaisia söpöjä punaisia blingirusetteja ja kävi ilmi, että ne hajoavat melko helposti. Sain pienen näpertämisen jälkeen kuitenkin harjan söpösti letille ja rusetit sinne sekaan. Siististä letistä emme kuitenkaan voi vielä puhua, mutta harjoitus tekee mestarin. Jönssillä meinasi hieman hermot kärventyä, kun nysväsin noiden rusettien parissa ja se onnistui muutamaan kertaan päätä vispaamalla vaikeuttamaan tätä jo valmiiksi haastavaa tehtävää.

muutamat karanneet karvat, mutta aika söpöä!
Minut noudettiin kisapaikalle ja Jönssi kirjaimellisesti hyppäsi traileriin. Aika lupaavaa...Siellä riensin sitten kansliaan ja varustamaan hevostani tajuten etten ehdi radan kävelyyn. Onneksi se ei haitannut, koska kisat ja verryttely siirrettiin maneesiin ja verkatessa pystyin opettelemaan myös radan. Kätevää. Jönssi aluksi epäröi hiukan hyppäämistä, mutta lopulta loikki erittäin hyvin, vaikka pari kertaa toinkin sen verkkaesteelle melko huonosti, kun Jönssi ei olisi halunnut mennä katsomon lähelle.

Sitten vain kisaamaan ensimmäistä luokkaa. Esteet eivät onneksi vaikuttaneet pelottavan isoilta ja huokaisin helpotuksesta ja uskalsin ratsastaa. Luottavaisin mielin suunnattiin esteille toisensa jälkeen. Yhden esteen kohdalla Jönssi hiukan mietti, että hypätäkkö vaiko ei, patistin sitä kuitenkin hyppäämään ja niin tehtiin oikein komea loikka esteen yli! Päästiin maaliin siis ilman virhepisteitä ja meidät palkittiin söpöllä, asuun sopivalla punavalkoisella ruusukkeella!

Verryttely
Jaiks, kai mä sen sitten hyppään!


Tekstiä muokattu Kaksi ensimmäistä estettä meni hyvin, mutta kolmannelle tuli kielto, ehkä en ratsastanut tarpeeksi hyvin, koska este oli yksinkertainen eikä mitenkään pelottavan näköinen. Päästiin siitä kuitenkin yli toisella yrityksellä ja loppuradalle saatiin aika kiva fiilis! Tuntui ihan oikealta esteratsastukselta. Jönssillä ilmeisesti kesti se pari estettä palautua takaisin normaaliksi hevoseksi. Radalta tuli 4vp tuon kiellon takia, mutta muuten ei ongelmia.

Jönssi kuitenkin hyppäsi aivan todella hyvin ja yritti parhaansa. Jäi todella hyvä mieli ja innolla jatketaan esteharjoituksia. Jönssikin innoistui heti, kun esteet kasvoivat ja rupesi tekemään todella kivan tuntuisia loikkia. Ensi kerralla ollaan taas viisaampia ja osaavampia :)Tälle esteelle tuli kielto jostain kummasta syystä :DAi, että Jönssi on kivannäköinen. Näyttää siltä, että se on saanut hieman lisää lihasta ja laidun on tehnyt tehtävänsä. Tuskin siitä ikinä tulee mitään paksukaista, mutta pääasia on, että se näyttää hiukan hevosemmalta. Kyllä tuosta ravihevosesta vielä tulee kelpo monitoimiponi!

Toivottavasti Jönssi on huomenna jo hieman rennompi. Hyväksytty koulurata olisi jees!6 kommenttia:

 1. Kiva seurata teidän edistystä, hienosti näytti menevän ja on syytäkin olla tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pajon! :') Olen kyllä aivan super tyytyväinen Jönssiin!

   Poista
 2. Kiva huomata että olette edistyneet Jönssin kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että edistyksen huomaa! :) Ahkerasti jatketaan työntekoa niin saatetaan vielä edistyä lisää joskus :D

   Poista
 3. Oijoi, en oo aikoihin sun blogia lukenu ni on menny vähän ohi mitä kaikkea täällä tapahtunu, mut oli pakko vaan kommentoida et mielettömän nätti hevonen tämä Jönssi!:) Ja omaan silmään jotain samaa kun omassa ruunassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kiitos! Kyllähän tuo omaakin silmää miellyttää, vaikka välillä se näyttääkin ihan sekopäältä tai vaihtoehtoisesti joltain laamaeläimeltä. Pakko mennä vilkaisemaan minkälainen heppa sulta löytyy ;)

   Poista