sunnuntai 28. toukokuuta 2017

SuperSa(n)kari


Eilen olimme Nuorten ponien welsh showssa Pinsiössä. Postauksen ensimmäinen kuva ja ruusukkeiden määrä saattaa hiukan paljastaa, että täällä kirjoittaa maailman onnellisin ponityttö. Ehkä väsynyt, mutta huisin onnellinen.

Perjantaina siirrettiin taas Sakari kasvattaja-Paulan tallille ja illalla kävin pesemässä ja puunaamassa sen näyttelykuosiin. Sakari puettiin somaan pyjamaan, jotta se ei likaa itseään ennen näyttelyä.
Aamulla seitsemän aikoihin oli lähtö tallilta. Olin paikalla jo hiukan kuuden jälkeen ja tehtiin vielä viime hetken pakkaukset, hoidettiin ponit ja sitten vain matkaan. Meitä lähti matkaan tietenkin Paula sekä Nellan omistaja Laura. Sakari ja WD ori Toivo matkustivat Lauran ja minun kyydissä. Wpb-Reino sekä WD-Morrison kulkivat Paulan kyydillä. Näin onnistuttiin saamaan mahdollisimman paljon poneja mukaan menestymään.

Hiukan meidän asuntoauto+traileriyhdistelmä tuntui aiheuttavan hämmennystä liikenteessä. Jopa poliisit kääntyivät katsomaan pitkään, mutta ilmeisesti ajoin kuuliaisesti, kun emme joutuneet pysäytetyiksi. Näyttelypaikalle saavuttiin ensimmäisinä ja lähdettiin viimeisinä. Hirmuisen pitkä päivä siis takana, joten ajatuksena oli mukavaa kun oli tuollainen auto mukana, jonne olisi tarpeen vaatiessa päässyt hiukan lepäämään. Sellaiseen ei kyllä tietenkään ollut aikaa.

Ponit matkustivat tietenkin fiksusti ja perillä niille oli karsinapaikat varattuina. Sakarikin jäi ihan vieraaseen karsinaan rennosti. Ihan kuin se olisi tutussa paikassa. Ei tuo poni ainakaan mistään turhaa stressiä ota.Meillä oli hirveän hyvin aikaa, koska olimme paikalla jo ties kuinka aikaisin ja Sakarin luokka alkoi vasta klo 14. Yhtäkkiä havahduimme kuitenkin siihen, että meinasi tulla kiire ja minua alkoi jopa hiukan jännittää, että saanko esitettyä ponin tarpeeksi hyvin. 

Sakari käyttäytyi ihan superhienosti. Se ei yhtään tehnyt mitään typeriä orijuttuja vaan käyttäytyi kunnon hevoskansalaisen tavoin. Kehässä se ei tietenkään olisi malttanut seistä arvosteltavana, mutta se on ihan minun omaa taitamattomuutta. Käynti sujui hyvin ja ilmeisesti ravikin oli tarpeeksi lennokasta, koska luokkavoitto sekä Reserve Champion napsahti Sakarin kohdalle! Ajattelin, että minun tuurillani ei saada yhtäkään ruusuketta kotiin, mutta toisin kävi. Meinasin haljeta onnesta, kun minun ponini oli niin superhieno. Tuomarin kommentti oli, että Sakari on vielä hiukan takakorkea teinipoika, mutta arvostelu oli aivan huikean hyvä. Siinä luki ne "miinukset", joista itsekin olin tietoinen ja ponista löytyi taas paljon hyvää. 

Hyvä cob-tyyppi, hyvänmuotoinen kaula joka saisi olla pidempi. Kaula liittynyt hyvin runkoon. Hyvä lapa. Hyvänmuotoinen takaosa. Hyvä luusto. Tahdikas ja matkaavoittava käynti. Ravi on tahdikasta, vielä hieman voimatonta. Hyvä perusmekaniikka.

Kunhan takakorkeus hiukan tasoittuu niin liikkeet alkavat löytyä paremmin. Syksyä kohti varmasti paranee ja ensi kesänä minulla on varmasti jo melkoisen aikuinen poni. (c) Leena Kahisaari

(c) Leena Kahisaari


 Muutkin mukana olleet ponit suoriutuivat loistavasti, mutta eniten olen tietenkin iloinen Sakarin suorituksesta. On se vaan hienoin poni kaikista, ainakin jos minulta kysytään.

(c)Leena Kahisaari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti