tiistai 9. elokuuta 2016

Showponylife


Selvisin Virosta takaisin kotimaahan ja viime päivät ovatkin täyttyneet taas tekemisestä. Viikonloppuna oli Vermossa kansallinen poninäyttely ja olinkin siellä avustamassa meidän tallin uljaiden mustien kanssa ja pääsin myös vaihteeksi kameran taakse. Oli kyllä huisin kivaa katsella upeita poneja, mutta kivempaa oli tulla kotiin ja tajuta, että oma ponini on vähintäänkin yhtä upea kuin muiden näyttelyeläimet! Ainakin minun mielestäni...

 

Poninäyttelystä kotiuduttuani menin vapauttamaan omat hevoseni sekä showponini takaisin isolle laitumelle. He olivat vironreissuni takia pihatarhassa, jotta hevosenhoitaja selviäisi paremmin heidän kanssaan. Laidun on jaettu kahteen lohkoon tällä hetkellä. Hevoseni ovat ehkä ottaneet hiukan liian kirjaimellisesti sanonnan; ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella. Päästin hevoset laitumelle ja huusin niille, että älkää sitten karatko kullannuppuset. Kävelin autolle ja ajaessani laitumen ohi huomasin, että Oliver ja Sakari karauttelivat yhdessä "väärällä puolella". Jönssi oli jätetty tästä hauskasta leikistä pois ja se huusi ja juoksi kavereiden perään.

Onneksi Oliver ja Sakari olivat niin hauskan näköisiä leikkiessään ja juostessaan, että en voinut vihastella heille. Jönssikin löysi lopulta tiensä samalle puolelle muiden kanssa ja päätin, että hepat kyllä saavat tarhata siellä missä heitä huvittaa. Ehkä niille jossain vaiheessa alkaa maistua paremmin taas ruoho aidan toiselta puolelta.

Poninäyttelyissä tuli tietenkin aivan kamala poninäyttelykuume. Olisi niin kiva viedä Sakariakin jonnekin näytille. Viimeksi, kun minun piti viedä Sakari näyttelyyn niin ne valitettavasti peruttiin. Toivottavasti tälläkin kertaa ei käy niin. Ilmoitin Sakarin nimittäin Match Showhun, joka on 21.8. Orimattilassa. Olen jo nyt aivan innoissani. Pääsen myös ensimmäistä kertaa käyttämään Sakarilla sen näyttelyhalteria (mikäli siis pidän ponini hallinnassa...)

Nyt vain pitäisi taas harjoitella Sakarin kanssa juoksemista, yrittää kääntää sen harja oikealle puolelle sekä pestä siitä pihkat pois. En vieläkään ole pessyt Sakaria, mutta huomenna ehkä ryhdistäydyn ja pesen sen, koska sain sille kaulapannan, jolla voin turvallisesti kiinnittää ponin seinään pesun ajaksi.

Jotenkin nyt ei yhtään ajatus kulje, mutta piti tulla päivittelemään kuitenkin! Ollut taas pitkä päivä, kun aamusta asti olen ollut tallilla, käyty klinikalla ja yhden hevosen ehdin hieroa myös. Loppupäivän ehkä rentoudun vain ja huomenna töiden jälkeen vietän laatuaikaa omien ponien kanssa.

Eikai Sakarin ilme ala muistuttamaan Jönssin sekopäistä ilmettä...
Näyttääpäs hienolta ja suurelta ponilta!
Vauhtipötkylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti