lauantai 13. elokuuta 2016

Ponipesupäivä

Poni liikkuu niin kauniisti etten kestä!
Parasta lapsihevosen omistamisessa on se, että huomaat kuinka hyvin käyttäytyviä ja helppoja aikuiset hevosesi ovat. Oliverin ja Jönssin voi pestä erittäin helposti, vaikkapa pihalla vapaana. Ne eivät tarvitse erikoistoimenpiteitä pesua varten, eivät esittele ylimääräisiä kevätjuhlaliikkeitä, eivätkä ne kovin paljoa pesusta pahastu. Välillä ehkä jopa tykkäävät.

Raukka...
Ponilapsi on hiukan toisenlainen tapaus. Kyllä siitäkin tulee vielä mallikelpoinen. Varmasti. Pesu on kuitenkin ehkä pahinta mitä pienelle ponille voi tehdä, ainakin Sakarin mielestä. Sakaria ei voinut pestä hoitopaikalla, koska liukas puinen lattia olisi ollut melko huono alusta pomppivalle ponille. Päätin siis köyttää julmasti ponin pihalla olevaan tolppaan. Siitä saisin sen turvallisesti irroitettua, vaikka se päättäisi yrittää päästä pälkähästä esimerkiksi sotkeutumalla naruihin.

Onneksi ponini oli sen verran fiksu, että ei sotkenut itseään naruihin vaan tyytyi vain esittelemään pettämätöntä takajalkatekniikkaansa. Aika napakasti Sakari yritti taistella suihkua vastaan ninjamaisilla sivupotkuilla sekä nopeilla vasen-oikea-vasen-karatepotkuilla. Onneksi olen tietoinen tästä ja tajusin pitää turvavälin. Ei sillä, että rakas ponini haluaisi vahingoittaa minua, mutta ainahan se voi vahingossa huitaista!

Shampookäsittely sujui paremmin kuin ponin kastelu. Sain hieroa shampoon kaikkialle, jopa takajalkoihin. Ilman siis, että sain kaviosta. Onnistuin siis huijaamaan Sakaria, että minä en ollut se paha vaan se vihreä vettä syöksevä käärme.

Huuhtelun jälkeen Sakari oli helpottunut, kun suostuin viemään sen turvaan lämpimän loimen alle. Annoin myös pienen leipäpalan ja pisteeni hevosenomistajana kasvoivat Sakarin silmissä ja olin jälleen kiva ihminen.

Jouduin ikävä kyllä jatkamaan ikäviä toimenpiteitä sillä Sakarin harja oli saatava käännettyä oikealle puolelle.

Harjan kääntäminen sujuu erittäin helposti, varsinkin kun se luonnostaan kasvaa "väärälle" puolelle ja jouhet ovat kuin rautalankaa (siis sellaista mitä ei ole helppo taitella!). Valitettavasti olin unohtanut letityskuminauhat jonnekin ja löysin vain kaksi. Onnistuin kuitenkin sormet krampaten tekemään Sakarille "ranskanletin", jolla harja toivottavasti edes vähän taittuu. Sakari kiljui kavereille ja yritti saada minua irti harjasta. Selvisimme kuitenkin tästä kumpikin ja lähdimme takaisin laitumelle. Matkalla harjoittelimme hiukan juoksemista ja pysähtymistä, se sujuikin aika kivasti! Toivottavasti myös näyttelypaikalla onnistuu. Luultavasti Sakaria kyllä jännittää niin paljon (ja minua), että emme liiku minnekkään. Se ponikoulusta tältä päivältä, toivottavasti pikkuisesta kasvaa kunnon hevoskansalainen.

Mussukat juoksevat vastaan!
Jönssin kanssa päästään huomenna varmaankin hiukan taas ohjatulle tunnille. Luultavasti myös ratsastan Gretalla samalla käynnillä, rankkaa treeniä siis tiedossa. Torstaina ratsastin Gretalla ja myös Karkilla. Gretan kanssa harjoittelimme laukannostoja ja pohkeenväistöä. Oli taas kiva huomata kuinka toispuoleinen olen... Karkin kanssa tehtiin perusjuttuja ja hiukan taas tutustuin siihen tauon jälkeen. Karkki olikin kivempi ratsastaa kuin muistin. En meinannut vaan millään saada oikeaa laukkaa nostettua. Kokoajan nousi vasen ja Karkki lähes laukkasi paikallaan, kun se yritti kysyä minulta mitä oikein haluan. Se oli kyllä todella yritteliäs ja kesti sen kun yritin opetella ratsastamaan. Kiva poni! Yritän saada huomenna jonkun nappaisemaan pari kuvaa treeneistä niin saisin vihdoinkin nähdä itse, että onko ratsastukseni muuttunut minnekään suuntaan.Smile! Jönssi näyttää siltä, että se on ollut ruoka-aikaan kotona...
Sitten hiukan loppukevennykseksi muita kuin heppajuttuja. Joku saattaa tietää, että olen jo vuosia toivonut omaa koiraa. Vihdoinkin tehtiin mieheni kanssa päätös perheenlisäyksestä, kun löydettiin täydellisen kuuloinen pentue ja pentueesta löytyi meille oma pieni koiravauva! Keskiviikkona haetaan uusi perheenjäsen kotiin ja pian tästä söpöläisestä kasvaakin toivottavasti mukava tallikaveri! Toivottavasti Macho-kissa pitää uudesta pikkuveljestä :D

supersuloisuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti