maanantai 15. elokuuta 2016

Epäröimättä esteille (video!)


Takana on meidän mittakaavassa erittäin onnistunut estetunti. Ensimmäistä kertaa ei pelkästään ravattu esteiden yli vaan nostettiin lähes sujuvasti laukka ja hypättiin! Viime kerralla annoin Jönssille vaihtoehdoksi hypätä myös laukassa. Nostin laukan ennen estettä ja se osasikin oikeasti hypätä laukassa. Sitä ennen en uskaltanut edes ajatella, että hyppäisin Jönssillä laukaten, koska enhän saa sitä edes kääntymään laukassa turvallisesti.

Tällä kertaa palaset vain loksahtivat paikalleen. Jönssi oli kuuliainen ja rohkea. Se ei hetkeäkään epäröinyt, että selviämmekö laukaten tehtäviä. Sen laukkakin tuntui välissä aivan erilaiselta, kuin ennen. Se oli oikeasti välillä suoralla uralla laukatessa oikeasti kolmitahtista. Käännöksissä on vielä hakemista tasapainon ja jalkojen asettelun suhteen. Minä en vieläkään osaa tukea hevosta niin, että osaisin estää sen ennakoinnit päädyissä ja näin ollen päädyt jäivät hiukan turhan ahtaiksi.

Sain aikaiseksi videokoosteen meidän estehyppelöistä. Mitään pro-ratsua ja pro-ratsastajaa videolla ei ole, mutta itse olen tyytyväinen. Käteni on vakaampi kuin ennen ja Jönssi tyytyväisempi ja rohkeampi. Videon lopussa on vielä pätkä ravia, kun Jönssi alkoi liikkua oikeasti omalla moottorilla. Ei tarvinnut kokoajan muistuttaa takajalkojen käytöstä, Huomatkaa, että meinaan ratsastaa myös kissan yli...

Pidemmittä puheitta, video!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti