lauantai 19. maaliskuuta 2016

Ylämäki, alamäki yhdessä kulkien...


Yksi ainoa hyvä pätkä tältä päivältä riitti. 

Jönssi on ollut nyt pitkän aikaa aivan loistava. Ainoastaan laukassa meillä on ollut hankaluuksia, kun Jönssi yrittää hiukan vaarallisesti riistäytyä Oliverin luokse. Varsinkin nyt, kun pelto on joistain kohdista hiukan jäinen niin lisää jännitystä hiukan turhan paljon...

Torstaina oli hevoskoulua ja kaikki muut kuvat ovat siltä päivältä paitsi ylin. Jönssi ei enää torstaina vaikuttanut niin hyvältä, kuin se on ollut. Loppua kohti siitä kuitenkin tuli todella kiva, mutta aluksi vaikutti ja näytti hiukan siltä ettei se keskity ollenkaan eikä olisi malttanut tehdä kunnolla. Siirtymillä saatiin se sitten kuitenkin kuulolle, mutta minulle jäi hiukan hämmentynyt tunne. Eilinen oli vapaa, koska oman mukavuuteni vuoksi en halunnut mennä kovalla tuulella ratsastamaan. Varsinkin, kun Jönssi on tuollainen tuulella kulkeva...


Tänään en osannut ollenkaan ratsastaa. Kaikki meni aivan surkeasti. Aluksi aamulla korvani meni lukkoon ja se tunne on aivan kamala, kun ei kuule mitään. Vasta äsken sain korvan auki ja nyt se on aivan saakelin kipeä! Puolikuuro korva ärsytti ja vihastutti minua, varmaan hermostuneisuuteni sitten tarttui Jönssiinkin. Unohdin hanskat kotiin ja ratsastussaappaiden puuttumisen huomasin vasta, kun olin päässyt pellolla selkään. Ratsastus on todella haastavaa ilman kunnon saappaita. Nilkkani muljahtelee miten sattuu ja tuntuu, että en pysy kyydissä, jos Jönssi tekee yhdenkin arvaamattoman askeleen. En kuitenkaan jaksanut enää kääntyä hakemaan saappaita ja nyt kaduttaa. 

Jönssillä oli vauhti päällä ja se yritti muutamaan otteeseen lähteä. Itselläni kouraisi oikein sydämestä joka kerta, koska luultavasti, jos Jönssi olisi päässyt lähtemään niin se olisi juossut suoraan jäätikkökohdasta ja oltaisiin aika varmasti kaaduttu.

En kuitenkaan voi ottaa Jönssiltä kaikkea vauhtia pois, koska sen pitää saada liikkua rennosti eteen, mahdollisimman isosti. Lisäksi, vaikka Jönssi liikkuu reippaasti niin ei se mene sellaista kaahotusravia. Jönssiä on oikeasti aika vaikea saada kunnolliseen "ravuriraviin", maastossa se onnistuu kyllä, mutta tuo on nyt tuollaista kevyttä peltohölkkää. Voisin hyvin kuvitella, että se saattaisi näyttää jopa ihan hienolta hevoselta, jos saisin sen kulkemaan tasaisesti oikein päin. Haen edelleen rentoutta hevoseen. Mielummin annan sen turvan mennä maassa, kuin niputan sitä virkkuukoukuksi ylös. Tärkentä olisi nyt, että selkä ja takapää alkaisi toimia rehellisesti.

Tänään tuli vain yksi ainoa pätkä sellaista liikettä mitä etsin, mutta se riitti ja siihen oli hyvä lopettaa. Jönssikin muuttui aivan eri hevoseksi, kun sain homman toimimaan. 

Pakko muuten riemuita, että tämän päivän kuvia katsellessa huomasin, että Jönssi ei pitänyt suutaan auki hirveän usein! Viikolla 14 olisi hammashuolto, kummallakin hevosella ja kaviotkin katsotaan tässä lähiaikoina, kunhan löydetään sopiva aika sille. Pitäisi myöskin varmaan hieroa Jönssi taas.


Kova polte olisi maastoon mäkiä kiipeilemään, mutta kaikki tiet ovat niin jäisiä, että en uskalla lähteä kokeilemaan onnea. Kaipa ne tästä pian sulaisivat käyttökelpoisiksi. Onneksi tuolla pellolla on loivaa ylämäkeä ja alamäkeä niin saa siitäkin jotain irti.

Mitäs muuten tykkäätte uudesta ulkoasusta, jonka piti olla keväinen? Ei ainakaan kovin keväinen mielestäni, mutta mukavan raikas edelliseen verrattuna.


6 kommenttia:

 1. Kiva postaus, ja tää on niin hieno hepo! Ulkoasusta tykkään, ainakin mobiiliversio on hieno ja kivan yksinkertainen. Oon vasta eksynyt tänne blogiin, mutta oon tykästynyt nyt jo sun kirjotustyyliin. Kirjoitat niin selkeästi ja rehellisesti. :)

  Mailinmatkalla.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! :) Jönssi kiittää kehuista, onhan se hieno, vaikka välillä tuppaa olemaan hiukan...Noh...Temperamenttinen? :D Mielummin kirjoitan rehellisesti niin saattaa saada itsekin irti jotain näistä postauksista tulevaisuudessa ja tuleepa sitten ainakin parempi mieli, jos joskus onnistutaan! Selkeästä en tiedä...Sua seurailenkin jo instan puolella, mutta taidanpa myös siirtyä katselemaan blogiasi! :)

   Poista
 2. En tarkoita tätä pahalla, mutta minusta näyttää että Jönssi nojaa kuolaimeen. Ei sun käsi näytä kovalta, vaan Jönssi näyttää mielestäni vähän raskaalta ja painaisi kuolainta vasten jolloin sen suu aukeaa. Onko se mielestäsi raskas kädelle? Kokeile joskus jos pystyt ja hevonen suostuu, niin ratsastamaan sen pää ylemmäs. Ulko-ohjalla voit koittaa nostaa. En todellakaan halua antaa neuvoja ratsukolle, ketä en tunne ja kuvien perusteella ei näe totuutta, mutta tämä oli tavallaan vinkki. Sinä tunnet hevosesti parhaiten, en minä, joka en ole sitä edes koskaan nähnyt. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se todellakin tekee! Se alkaa vain "lepäillä" kuolaimella välillä, mutta saattaa myös aukoa suutaan pitkälläkin ohjalla. Suoralla kuolaimella se myös heitteli kieltä kuolaimen päälle, joten tuo taitaa olla myöskin jonkinlainen tapa...Itselläni ei vielä taidot riitä Jönssin tukemiseen, mutta eiköhän ongelma ratkea vielä joskus! Kiitos vinkistä, enkä todellakaan ota pahalla! :)

   Poista
 3. Tosi kiva ja tää sun ulkoasu WAU! oon nyt jo ihan rakastanut tähän :D! + sait uuden lukijan!

  Käyppäs ihmeessä kurkkaamassa munkin bogi:
  Mona ja ponit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, kiitos! Tervetuloa lukijaksi! Menenkin heti tsekkaamaan blogisi :)

   Poista