torstai 4. helmikuuta 2016

Toinen Ypäjä viikko suoritettu!


Nyt on taas yksi Ypäjä-viikko takana päin. Kauheasti taas uutta asiaa, kuten arvata saattaa.
Verkkokalvoille on palanut hevosen luuranko, joissa on epämääräisiä lihaksia, luita ja jänteitä ja niille pitäisi muistaa nimet. Arvatkaa onko tuon kokoisessa elukassa paljon muistettavaa. Pikkuhiljaa pitäisi näistä sekavista palasista koota ihan kokonainen hevonen.

 Serratus ventralis pars thoracica, rhomboideus, obliquus externus abdominis, atlas, transversalis, proximalis, tuber ischiadicum, tuberculum majus pars caudalis....

Toivon todellakin, että nuo hemmetin latinankieliset sanat löytäisivät tiensä muistiini ja sitä kautta vielä hevoseenkin. Ihan kaikille en ole vielä keksinyt mitään hyviä muistisääntöjä, mutta pakko myöntää, että olen aika hyvä keksimään niitä. Esimerkiksi etujaloista löytyy extensor carpi radialis ja extensor carpi ulnaris, niiden "välissä" on extensor digitorum communis sekä extensor digitorum lateralis. Näiden paikkojen muistamista helpottaa loistava muistisääntöni "KARPIT ON ULKONA" Siis ne kalat, tiedättekö? Nehän pidetään karppialtaissa puutarhoissa yms...>:) Onneksi riittää, että itse ymmärrän...Hyviä muistisääntöjä löytyy muitakin. Supraspinatuksen muistan esimerkiksi siitä, että Supra on automalli...

Nyt pitäisi keksiä vain luustolle muistisääntöjä...


Tällä viikolla käytiin läpi muutama uusi hierontaote, venytyksiä, mobilisointia sekä tutustuttiin siihen, mitä jänteitä hevosen etujaloista löytää, etsittiin kintereen sekä etupolven pienet luut. Sain oikein mukavia hevosia tutkittavakseni ja suosikkini oli ehdottomasti sellainen pieni suokkitamma, joka tykkäsi aivan järkyttävän paljon hieronnasta. Tähän asti hevoset ovat olleet varsinkin takapäästä niin jumissa, että kaviot ovat viuhuneet tiuhaan...Oli tuokin toiselta puolelta aivan jumissa, mutta osasi selvästi arvostaa apua! :DHuomenna pääsenkin taas palaamaan welshien pariin. Tänään ohjelmassa olisi vielä venytyksiä ja hiukan hemmotteluhierontaa Oliverille sekä Jönssille, tallihommia ja jos vaikka yrittäisi hiukan saada selvää noista luiden nimistä.

On muuten rentoa käsitellä omia hevosia nyt, kun vähän aikaa on väistellyt kavioita ja hampaita! Omat ovat aivan uskomattoman luotettavia ja nyt vasta sitä todella osaa arvostaa. Jönssikin voi seistä vapaana, kun venyttelen sitä ja se ei tuumaa siitä muuta kun, että jee kivaa. Oliver välillä vilkaisee, että mitä sä nyt teet? ja jatkaa rentoutumista. Täydellisiä.

Täydelliseltä näyttää tämäkin turpa, eikö olekin supersöpö! Miksei Jönssillä ole tuon väristä nenää...
Tuntuupa kalenteri täydeltä. Huomenna lähdetään viemään yhtä hevosta klinikalle, ensi viikolla on yrittäjäkurssia Ypäjällä, Macho menee steriloitavaksi (toivottavasti se nyt oikeasti on tyttö, eikä muuta taas sukupuoltaan...), Oliverin syntymäpäivä on 13.2., parin viikon päästä käyn nopeasti tuolla Viron puolella ja sitten onkin jo minun syntymäpäiväni! Enköhän tässä viikonlopun aikana ehdi laittamaan taas uutta postausta tulemaan, ellei kalenterini täyty siltä osin. Ehtisipä joku päivä valoisan aikaan Oliveria ja Jönssiä kuvaamaan, harmittaa vietävästi ettei niistä ole blogissa materiaalia, vaikka elämäni niiden ympärillä rullaakin! Kräyh!

2 kommenttia:

  1. Nuo muistisäännöt on ihan parhaita! Itsekin aina kehittelen mitä ihmeellisempiä juttuja, eikä niitä edes viitsi muille yrittää selittää, kun vastaukseksi saa vain kummastuneita katseita! Mutta tärkeintähän on juuri se, että itse ymmärtää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta! :'D vielä kun keksisi miten muistaa kaikki muistisäännöt...

      Poista