perjantai 1. tammikuuta 2016

Raketin lailla vuoteen 2016!


Hirnuhauskaa uutta vuotta lukijoille ja nelijalkaisille ystäville!

Me vaihdettiin vuosi erittäin onnistuneesti. Nyt toivotaan, että myös tämä vuosi tuo paljon uutta oppia ja taitoa. Olen kehittynyt lyhyessä ajassa huomattavasti ratsastajana ja Jönssi on kehittynyt aivan superhuimasti ratsun uralla. Meinasin vielä vuoden 2015 alussa heittää hanskat tiskiin, kun Jönssi vaikutti niin mahdottomalta. Ajattelin, että pakkohan siinä on olla jotain vikaa, kun se vain yrittää paeta ratsastajalta. Onneksi vika olikin vain minun päässäni ja nyt meillä kummallakin on parempi luotto toisiimme. 

Vielä vuoden viimeisenä päivänä ajattelin, että pakko saada kuvia laukasta, että on jotain todisteaineistoa kehityksestä. Itse en saa vielä saa Jönssistä niin paljon irti, mitä joku taitavampi saisi. Minulle on kuitenkin suuri asia, että voin ratsastaa hevosellani kaikkia askellajeja ja hevonen myös rentoutuu. Tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta valmennuksiin, mutta kun opiskelijabudjetti sen taas suo niin kehitys varmasti nopeutuu.


Jönssillä oli oikein paljon energiaa ja se yritti vähän väliä itse syöksyä laukkaan. Sain kuitenkin hevosen suunnilleen rennoksi ja päätin, että antaa pojan laukata. Pikkuveljeni sain todistamaan kameran kanssa tätä kehityksen hetkeä. Pahoittelen jo valmiiksi, että näitä laukkakuvia on sitten paljon, mutta löytyypä ainakin sitten vertailumateriaalia, jos vaikka jotain kehitystä pääsisi tapahtumaan.


Laukka nousi aivan superhelposti, laukkapohkeet vain ja hevonen syöksyi matkaan, kuin raketti. Hetken ehdin ajatella, että nyt se on menoa sitten ja kontrollille voi sanoa hyvästi, mutta alkuryntäyksen jälkeen hevonen laukkaili ihan sopivaa vauhtia. Pellon tarhapäädyssä se yritti hiukan puskea ulos ja paeta pellolta, mutta aina kun tietty raja ylittyi niin hevonen palautui ohjaukseen ja päästiin laukkaamaan koko ympyrä. Tein vain kaksi laukannostoa oikeaan kierrokseen ja kummallakin kerralla laukattiin kokonainen ympyrä. Eipähän tule vahingossakaan vaadittua liikaa ja hevonen ei kuumene mahdottomaksi.


Vaikka sää oli tuulinen niin Jönssi ei saanut minkäänlaisia rodeokohtauksia. Vielä vuosi sitten se olisi vetänyt pään alas ja alkanut hyppiä tasajalkaa kuin rodeohärkä konsanaan. On oikeasti aivan mahtava tunne, että ollaan päästy jo näin pitkälle ilman suurempia epäonnistumisia. Toivottavasti matka jatkuu yhtä onnistuneesti. Minkähänlaisia tavotteita uskaltaisi laittaa tälle vuodelle? Itse haluaisin ainakin kehittyä ratsastajana niin, että olisi enemmän taitoa viedä Jönssiä eteenpäin. Onneksi tästä vuodesta on tulossa melkoisen hevostäytteinen, kun opiskelut Ypäjälläkin alkavat jo pian.

Olen muuten ihan superiloinen, että Jönssin laukka on ihan laukaksi tunnistettava askellaji ainakin näissä kuvissa. Voisi olla paljon huonompikin siis!

Huomatkaa myös Jönssin supersöpöt uudet pintelit. Näillä on selvästi joku yhteys onnistumiseen, Jönssi varmasti tykkäsi uusista jalkakoristuksista sen verran, että päätti käyttäytyä oikein mallikaasti.

Nyt varmaan pitää kehitellä jonkinlaista kehityssuunnitelmaa meille. Tästä tulee haastavaa sillä en ole ollut ikinä mikään puskaratsastajaa kummempi ja nyt pitäisi keksiä minkälaisia harjoituksia hevoselle keksii ja saada sitä oppia itsellekin jostain. Ne valmennukset olisi ihan jees, mutta nyt on laitettava muut asiat edelle. Miten oppia ratsastamaan ilman opetusta...siinäpä pulma pohdittavaksi heti näin vuoden alussa.

Jönssi meinaa lähteä lentoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti