sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Ensimmäinen kouluviikko, valokuvausta ja lomailua


Tämä viikko on kulunut älyttömän nopeasti ja nyt vihdoinkin ehtii kirjoittamaan blogiin, kun olen päässyt lomalle rentoutumaan. Viikko onkin sisältänyt vaikka mitä ja voisinkin aloittaa vaikka kertomalla ensimmäisestä kouluviikosta.

Olen aivan innoissani vieläkin. Mikäpä sen parempaa, kuin opiskella hevosista lisää ja tehdä käytännönjuttujakin noiden nelijalkaisten kanssa.  Ollaan ehditty hiukan jo harjoitella muutamia hierontaotteita, venytyksiä, hevosen tutkiskelua, luita ja lihaksia. Paljon asiaa lyhyessä ajassa, mutta onneksi omat hevoset auttavat opiskelussa parhaansa mukaan. Seuraavan kerran suuntaan opistolle vasta viikolla viisi ja sitä ennen pitäisi tehdä kohtuullisen paljon etätehtäviä, on hierontatehtävää, hevosten liikkeiden tarkkailua, seurailua ja asiakaskortin suunnittelua ym.

Koulupäivät kuluvat ainakin vielä todella nopeasti. Ihanaa, kun kaikki ei ole pelkkää teoriaa, vaan suurimmaksi osaksi ollaan oltu tallissa tekemässä käytännönharjoittelua. Ollaan piirrelty liiduilla hevosiin ja etsitty niistä luita sekä lihaksia. Vielä viikko sitten, jos joku olisi kysynyt, että mistä häntä alkaa tai mihin kaularanka loppuu niin en olisi osannut vastata, mutta nyt niihinkin on löytynyt vastaukset ;) Alkaa jo hiukan näkemään omatkin hevoset eri tavalla, kun tietää vähän mitä pintaa syvemmältä löytyy, siis muutakin kuin kultaisimmat ja suurimmat sydämet!


 Perjantaina vietinkin sitten koulutonta päivää ja kävin hiukan kuvailemassa. Olikin älyttömän kiva kuvata, kun kuvattavat olivat niin upeita ja osasivat poseerata hyvinkin nätisti. Kuvattavana oli tällä kertaa kaksi hevosta ja yksi koira. Nyt olikin kiva kuvata koiraa, kun oli vähän hovawartien kanssa saanut harjoitusta. Tuosta söpöläisestä nyt ei huonoa kuvaa voinut saadakaan, joten siitäkin plussaa! Lisäksi koiruus oli kuin tehty tuollaiseen lumiseen maisemaan. 

Koiran lisäksi kuvattavana oli lv-tamma ja pv-ori.
Hiukan harmitti tätä oria kuvatessa, että hitto, kun multa ei löydy tammaa! Sen verran komea ilmestys oli kyseessä, että kyllä tuota kelpasi kuvata. Omasta mielestäni kuvien taustakin on aika jees, vaikkakin ikkunoiden puitteet olisivat voineet olla toisen väriset :D 
Sitten päästäänkin lomatunnelmiin. Perjantai-yönä kahden aikaa lähdettiin ajamaan kohti Yllästä. Olin hiukan yllättynyt, että ei edes väsyttänyt lähteä, vaikka nukkua ei ehtinyt turhan kauaa. Siitä sitten tempaisin autolla kevyet 660 kilometriä ja seitsemän tuntia ilman taukoja, että päästään joskus perille ja sen jälkeen Eero saikin ajaa loput matkasta. Matka sujui yllättävän kevyesti, vaikka ajettavaa olikin aivan hirveästi ja monta tuntia. Ylläkselle päästiin ja heti löydettiin porojakin kaksi kappaletta, pitäisi vielä löytää lisää, että saisi parempiakin kuvia..:D

En ole oikein mikään talvilomailija, täällähän on aivan kauhean kylmä ja en ole edes lasketellut ikinä (enkä laskettele :D), en pidä hiihtämisestä ja mainitsinko jo, että ulkona on kylmä? Siispä ensimmäinen päivä on mennyt kätevästi koulujutuissa ja nyt vihdoin blogin parissa. Ehkäpä pitäisi tehdä jotain...lomajuttuja?

Kauhea ikävä jo Machoa, jonka jätin mummulleni hoitoon. Onneksi olen saanut sieltä päästä videomateriaalia Machon touhuista ja kasasinkin tälläisen upean koosteen tuosta pienestä hurjimuksesta. Ette arvaa meinasinko saada sydänkohtauksen, kun se meinasi hyökätä noin hovawartin kimppuun, joka oli meillä hoidossa pari päivää...Olisi voinut tulla hiukan suuri egoisesta kissasta koiranruokaa, onneksi koira oli tottunut kissoihin ja hiukan vain säikäytti Machoa pois :D Siskoni vitsaili jo, että kissanihan on ihan kuin John Cena...Täällä meneekin viikko ja sitten pääsee takaisin opiskelujen ääreen, kun pääsen vihdoinkin aloittamaan työharjoittelupaikassa.

En tiedä olenko muistanut mainita, mutta meidän instagramiin pääsee nykyään tuolta sivupalkista klikkaamalla noita vaihtuvia kuvia, lisäilen sinne melko aktiivisesti kuvia hevosista ja muistakin kuvattavista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti