perjantai 22. tammikuuta 2016

GoPro & Northern Lights


Vieläkin Ylläksellä, mutta vihdoin huomenna pääsen aloittamaan matkan kohti etelää. Kamala ikävä jo Machoa ja hevosia. Loma onkin nyt sujunut oikein mallikaasti ja olen jopa käynyt pikaisesti lumikenkäilemässä kameran kera. Ihan uskomattoman hienot maisemathan täällä on. Harmi vain, että mökkiimme ei saa hevosta mukaan...Pakostikin tulee mietittyä, kuika hienoja kuvia täällä saisi hevosista tai kuinka upeissa maastoissa voisi ratsastaa...Onneksi lunta on kaiketi ihan kiitettävästi kotonakin. Pääsee varovasti aloittelemaan hankitreenin, kunhan nyt kotiudun.

Yksi loman kohokohdista oli, kun pääsin näkemään ensimmäistä kertaa ikinä revontulia. Kaikenlisäksi onnistuin jopa tallentamaan niitä GoProlla. Ensin yritin tuolla Nikonilla, mutta kameranjalka oli se juttu minkä unohdin kotiin...Yritin kyllä kovasti tukea kameraani, mutta eihän siitä oikein mitään tullut, kun en saanut edes tarkennettua oikein. Lisäksi -35 astetta oli ehkä kameralleni liikaa ja akku tyhjeni ennätysnopeasti.

Onneksi tosiaan GoPro näytti toimivan ihan hyvin. Sen pystyi laittamaan, vaikka lumihankeen jottei kuvat tärähdä ja kuvakulma oli mielestäni ainakin oikein sopiva tuollaiseen taianomaiseen maisemaan.


yön ninja......
Aika hyvin olen kestänyt tuon pakkasen, aina kun vain on kamera kädessä niin sitä on niin innoissaan, ettei kylmyyttä edes huomaa. Asiaan saattaa vaikuttaa myös se, että olen kokoajan kääriytynyt toppahaalariin...Kylmä tulee yleensä siinä vaiheessa, kun haluaisi äkkiä takaisin mökin lämpöön ja kävelymatkaa olisi vielä jonkin verran.

Tänään pitäisi ostaa vielä lahjuksia perheelleni. Macholle ostinkin jo oman susipehmolelun. Tai siis minun mielestäni se on sakaali, mutta hintalapussa luki susi. Ehkä pitää vielä käydä hakemassa Macholle hiukan poronlihaa. Lellikkikissa.

Hevoset tuskin arvostavat poronlihaa, mutta kai se pitää viedä niille vaikka omenoita. Oliver aivan varmasti tekee selväksi, että olen ollut poissa liian kauan. Onneksi voin lepytellä sen rentouttavalla hieronnalla! Josko seuraava postaus olisi jo taas hevospostaus, täällä vain ei ole muuta tekemistä tällä hetkellä, kuin kirjoittaa ja käydä kuvia läpi. Itse, kun en laskettele ja muut lähtivät rinteeseen...:'D 

Oletteko te harrastelleet maisemakuvausta GoProlla?
Nikonilla kuvattu
2 kommenttia: