sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Rento ratsastaja = rento hevonen

 
 
Nyt tulee sitten ratsastuskuvapaljous!
 
Jos eilisen ratsastus sujui hyvin, niin tänään meni jo aivan huippuhyvin (siis meidän mittakaavassa ;)). Jönssi ei kiukkuillut yhtään ja minäkin pysyin rauhallisena. Aloitin ihan yksinkertaisesti samoilla jutuilla mitä tehtiin eilen. Pysähdyksiä ja väistöjä, näillä saa Jönssin takuuvarmasti rentoutumaan ja kuuntelemaan. Kun hevonen kulki sinne minne pyysin ja ei kiirehtinyt korvat tötteröllä ihmettelemässä maailmaa niin aloitettiin ravailut.
 
Ensimmäinen siirtyminen lähtikin yhdellä laukka-askeleella, mutta siitä jatkettiin rauhallisessa ravissa ja ihan rentona. Oikeasti vau, hyvä Jönssi. Minä yritin muistaa pitää katseeni poissa Jönssin korvista ja välillä se onnistuikin ihan kohtalaisen hyvin. Ravaltiin muutamia kertoja ja tehtiin siirtymisiä ympyrällä. Liikaa ei voi meiltä vielä vaatia vaan pidettiin hommat helppoina.
 
Jönssi alkoi venyä ravissa eteen-alas ravien loppuvaiheilla ja siihen olikin aivan loistava lopettaa ravi. Käveltiin hetki rennosti pitkin ohjin, kumpikin supertyytyväisinä.
 
Jönssi vaikutti niin rauhalliselta, että sitä on vaikea edes kuvailla, se tuntuu väsyvän todella helposti tästä työskentelystä, mikä on luultavasti ihan hyvä merkki. Voimme pitää ratsastuskerrat lyhyinä ja tehokkaina. Minä tarvitsisin ehkä lisäharjoitusta, tasapainoni ei ole mistään parhaasta päästä, mutta voin harjoitella selässä pysymistä Oliverinkin kanssa. Se ei pienistä hermostu :D
 
Kuvat saavat puhua puolestani taas kerran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
venyy venyyy, ratsastaja yrittää kannatella jönssin jättipäätä...:D
 
 
Siinäpä noita kuvia yllin kyllin! Huomenna onkin sitten ratsastustunti ja toivottavasti saamme uusia vinkkejä harjoitteluun. Tiistaina pitääkin sitten varmaan lähteä painamaan maastoon täysiä laukkaa, jotta Jönssi saa hiukan nollattua korvien väliä eikä tylsisty pellolla pyörimiseen.
 
Pakko muuten iloita tänne blogiin uudesta harjastani. Ostin ihanan timanteilla kuvioidun "taikaharjan", jolla saa kätevästi kuran ja pölyn samalla kertaa pois. Pitää ottaa siitä kuva kun se on niin hieno...ja ostaa niitä lisää...Unelmien täyttymys! Saattaa hevosetkin pysyä hetken siistin näköisinä, tai niin siistin näköisinä kun tuollaiset karvaturjakkeet voivat olla...
 


 
 Ratsastuksen jälkeen Jönssi on niin rento, että saan koskea jopa hänen korviinsa selästä. Muutenhan tämä olisi ehdoton nounou, mutta rentohevosen saa vääntää, vaikka solmuun ja se on ihan jossain omissa maailmoissaan. Ihanarakas samettiturpani.  Jönssistä tulee oikein asiallinen ratsu vielä.
 
 4 kommenttia:

 1. Aivan älyttömän kaunis blogi sulla, ja ah vielä kertoo lämpösestä! :) Tekstien tausta vois olla hieman vaaleampi, kun ei teksti tahdo kovin hyvin erottua.. Muutoin ei kyllä mikään pistä silmään, täältä uusi lukija sulle :)

  http://kinkkukansa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kiitos ja tervetuloa lukijaksi :) Tuota ulkoasua olen ajatellut muuttaa joskus tässä lähiaikoina hiukan talvisempaan suuntaan :D Sullakin on ihan superhieno blogi, liitynkin lukijaksi heti kun saan tietokoneeni auki!

   Poista
 2. Pidän myös sun blogista, itsellänikin on kaksi lämminveristä joiden raviurat juuri loppuneet ja ovat siirtymässä harrasteratsuiksi minun käyttööni. Kiitti mielenkiintoisesta blogista, on mukavaa seurata teidän kehitystä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että blogini kelpaa! :) Tsemppiä hevostesi kanssa, toivottavasti pääset hiukan helpommalla ja vähemmillä vaaratilanteilla kuin me Jönssin kanssa alkuaikoina :D

   Poista