tiistai 28. helmikuuta 2017

Aisojen välissä

Ollaan aina niin iloisia :D

Tänään Sakari oli niin edistynyt, että sille saatiin meidän teeseitse-aisat kiinni. Rakennettiin siis kahdesta metsästä raahatusta kepistä, laudasta ja paalinarusta sellaiset harjoitusaisat, jotta Sakari tottuu siihen, että takaa kuuluu outoa ääntä ja aisat saattavat koskettaa sitä. Olisi ehkä liian riskialtista laittaa ihan lähes upouudet kärryt tuon perään vielä kun se saattaa olla hiukan temperamenttinen.

Aloitettiin siitä, että käveltiin aidatulla kentällä niin, että Paula piti toista aisaa Sakarin kyljessä ja minä taluttelin Sakaria pitkin kenttää ja teimme kaarteita sekä pysähdyksiä. Sakari välillä hiukan alkaa häseltämään, jos en pyydä sitä keskittymään tarpeeksi ja silloin se "unohtaa" mitä oltiin tekemässä ja saattaa yhtäkkiä säikähtää kylkeä koskettavaa aisaa. Yritin pitää huolta siitä, että vauhti pysyy maltillisena ja Sakari joutuu keskittymään joka askeleeseen. Välillä onnistui paremmin ja välillä noh...huonommin.

Sakke alkoi kyllä hyvin taas keskittyä ja uskallettiin parkkeerata se kahden aisan väliin. Toistettiin harjoitus pari kertaa ja sitten kiinnitettiin aisat pikalukkoihin paalinarulla :D Käveltiin suoraa, pysähdyttiin, käännyttiin ja käveltiin suoraan. Siinä oli päivän harjoitus, kaikille jäi hyvä mieli. Maltti on valttia noiden ponien kanssa. Poni edistyy kokoajan tasaisen hyvin. Huomenna harjoitukset jatkuvat.


Jönssi ja minä ollaan treenailtu ahkerasti hangessa. Laukannostot ovat olleet huippuhyviä ja pellolla laukka tuntuu laukalta. Jönssi on hiukan ehkä suoristunut. Ollaan harjoiteltu maltillisia vastataivutuksia edelleen ja eilen illalla innostuttiin vielä tekemään väistöjä. Muutamia hyviä askeliakin saatiin. Tänään se sai ansaitun vapaapäivän, koska itse innostuinkin siivoamaan tallia ja tekemään katsausta tavaroistamme. Hirveästi tavaraa, mutta mitään ei taaskaan voinut heittää pois. "Sitä voi vielä joskus tarvita"...Hmm aivan varmasti.

Näillä näkymin hevosilla on hammashuolto tässä parin viikon päästä. Yritän saada sitä 13. päivälle, koska sitten lähden pariksi päiväksi kouluun ja hevosten suut saavat levätä. Tai siis Jönssin. En edes muista milloin Oliver on viimeksi käyttänyt kuolaimia, ajankin sitä naruriimulla...
Sakarille se on ihan ensimmäinen hammaslääkäri ja en tiedä mitä odottaa. Nyt se on kuitenkin hyvä tsekata, kun nuo ajohommat alkavat. Sen tiedän hevosteni hampaista, että Oliverilta puuttuu ainakin yksi hammas ja siltä on toiselta puolelta hampaat hiukan sökönä. Ilmeisesti ollut jo reilu kymmenen vuotta. Oliverille on kaiketi sattunut jokin onnettomuus sen villissä nuoruudessa. Se kuitenkin syö hyvin ja pysyy pulleana, en siis murehdi vielä. Jönssillä on ainakin purentavika ja varmasti piikkejä. Toivon taas kerran, että saisin selvyyttä siihen miten saisin sen suuta rauhoittumaan...

Ah, pakko laittaa postaukseen kuvitukseksi kesäisiä kuvia <3 p="">

Maailman paras Oliver

4 kommenttia:

 1. Onko Sakari nyt kaksi vuotias? Mitä kaikkea se osaa? Se vaikuttaa ihanalta ponilta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se :) Perusjuttuja se osaa, seisoo kahdelta puolin kiinni, nostaa jalat, matkustaa trailerissa, on talutettavissa jne. :D voin tehdä siitäkin oman postauksensa.

   Poista
 2. Olisi kiva, jos tekisit ajo-opetuksesta koosteen kun Sakari on "valmis". -Niki :)

  VastaaPoista