torstai 23. helmikuuta 2017

Ihmiskuvausta


Nyt poiketaan hiukan heppajutuista ja mennään valokuvauksen puolelle. Pidän valokuvaamisesta ihan hirveästi. Eniten tykkään valokuvata hevosia, mutta niiden kanssa on yksin hiukan vaikea toteuttaa mitään erikoiskuvauksia siksi tyydyn yleensä vain kuvaamaan kun kopotit möllöttävät tarhassa. Tarvitsisin ehdottomasti mahdollisimman monia avustajia, jotta saisin toteutettua kuvia siten miten haluan...Kuten aikaisemmassa postauksessani myös mainitsin niin säät eivät ole vapaapäivieni puolella ja se vaikeuttaa entisestään hevosten kuvaamista. Uuden kameran käyttöä pitäisi kuitenkin harjoitella ja päätinkin suostutella siskoni malliksi.

Ajattelin ottaa kuvia ulkona, mutta tietenkin heti kun aloitettiin kuvaukset alkoi tuulla aivan hirveästi. Luonnonvaloa piti kuitenkin saada, koska minulla ei ole mitään salamalaitteita enkä valitettavasti niitä edes osaisi käyttää. Päätin siis käyttää hevosteni tulevaa tallia erittäin päheänä studiona. Sisko vain melassiämpärin päälle istumaan ja sitten kuvia napsimaan!

Olen kiitollinen siitä, että minulla on oikeasti aika valokuvauksellinen sisko, joka suostuu istumaan kylmässä tallissa ämpärin päällä, jotta minä saan parannettua valokuvaustaitojani. Siskoni myös näyttää kiinnostuneelta, vaikka en jatkuvasti pomppisi tai rapistele leipäpussia taskussani. Mallin ohjaus on siis ihmiskuvauksessa hiukan helpompaa tai ainakin siskon ohjaus.


Koska kuvat eivät ainakaan minun taidoillani tule valmiina kamerasta ulos niin kyllä, minä muokkaan niitä. Käytän siinä pääasiallisesti lightroomia ja hienosäädöt teen photoshop CS6'lla. En ole mikään pro-muokkaaja joten säätelen ja vääntelen vain asetuksia niin kauan, että se jotenkin miellyttää silmää.

Laitoin screenshotin tuohon ylemmäksi josta näkee miltä kuva näyttää, kun se avautuu esikatseluun lightroomissa ja miltä se näyttää, kun olen tarpeeksi kauan sitä säädellyt. Siitä myös näkyy minkälaisilla asetuksilla kuvan otin ja millä objektiivilla. Rakastuin taas uudelleen sigmaani, aivan luotto-objektiivi.
Mitään ihmeellisiä muokkauksia en tehnyt, mutta silti ihan huomattava muutos noinkin pienillä säädöillä. Postauksen ensimmäinen kuva on sitten valmis kuva. Olen tehnyt siihen ihan pieniä muutoksia ja lisännyt vesileiman.

Näille kuville olen kaikille tehnyt samanlaiset muokkaukset, koska halusin että ne ovat "samaa sarjaa" ja ainakin omasta mielestäni se toimikin ihan hyvin. Nyt houkuttaisi tehdä hevosilla hiukan samanlainen kuvaus, mutta pitää vielä hiukan visioida sitä ja miettiä kuinka onnistun toteuttamaan sen. Minulla olisi monen monta hevoskuvausideaa, kunhan saan kaikki palaset kohdalleen...Kesäkarvaiset hevoset ovat sitäpaitsi hiukan edustavampia joten en viitsi kiirehtiä..:D


Mallin suosikkikuva.
Mitä mieltä tällaisesta hiukan erilaisesta postauksesta?
Suosikkikuvaa?

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja kuvia! Tämmösetkin postaukset on tervetulleita, ainakin toisen valokuvaukseen hurahtaneen mielestä. Oma runko vaan vetelee viimeisiään ja uutta tarvitsisi investoida, en vain ole vielä saanut päätettyä mikä olisi se jatkaja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin sitkistelin tuon vanhan kameran kanssa hiukan liian kauan, mutta nyt kyllä osaa arvostaa tuota uutta! Enää ei voi kyllä vedota liian huonoon kameraan vaan pitää katsoa peiliin, jos kuvat ovat rumia 😂

      Poista