tiistai 29. marraskuuta 2016

Tervetuloa kotiin D750


Siinä se sitten vihdoinkin on, Nikon D750 ja sen pieni ystävä Nikkor 85mm/1.8. Nyt ei voi enää syyttää kalustoa, jos kuvat ovat huonoja. Ehdin vielä nopeasti juuri ennen kuin aurinko laskeutui saada kuvan, josta hiukan näkee kuinka suuri ero onkaan vanhan ja uuden kameran kuvien välillä. En edes osaa vielä käyttää tuota ollenkaan ja silti kuvasta onnistui tulla ihan nätti.

Aamusta asti olisin halunnut rientää kuvaamaan, mutta matkassa oli hiukan mutkia. Macho-kissani joutui nimittäin eläinlääkäriin ja siellähän meni sitten lähemmäksi kolme tuntia. Kaikista parasta kuvausaikaa. Pääasia on kuitenkin, että potilasMacho toipuu nyt. Se oli onnistunut telomaan tassunsa (epäilen pöydällä vaaninutta juustohöylää...) ja olin aivan varma, että Macholla oli vähintään luita poikki, koska se ontui niin pahasti ja oli selvästi tosi kipeä. En itse pystynyt vilkaisemaankaan tassua, koska Macho osaa olla hiukan raivopäinen ja eläinlääkäreilläkin oli pitelemistä pienessä minipantterissa. Onneksi selvisi, että anturassa oli vain viiltohaava. Minun silmääni aika hirveän näköinen, mutta se paranee kyllä nyt kun saatiin lääkettä. Macholle laitettiin myös pieni paketti jalkaan, mutta se repi sen heti irti suutuksissaan heräiltyään tokkurasta. Yritin sanoa sille, että paketti on sen omaksi parhaaksi, mutta tiedättehän...kissat...Ei siis auttanut, että kehotin pitämään jalan paketissa.Sakari katseli peuroja, jotka säikytin pois juoksemalla äkkiä kuvaamaan.

Pääasiat ovat, että kissa toipuu, sain kameran ja ehdin hetken testata sitä. Voin illan keskittyä opettelemaan tuon kameran käyttöä teoriassa ja vähän käytännössäkin. Kuvitan postauksen tämän päivän aikaansaannoksilla. Aika kivaa jälkeä tulikin,vaikka ensimmäistä kertaa tuo kamera kädessä, vielä kun oppisi lisää! Tarkennus on erilainen kuin vanhassa kamerassa ja tuntui, että en millään osu oikeaan paikkaan. Harjoittelemalla varmaankin oppii! Lisäksi kaikki asiat ovat monimutkaisemmin, kun simppelissä vanhuskamerassa. Pitää ottaa selvää mitä mikäkin tarkoittaa.

Laatu on uskomattoman hyvä ja kuvia saa ihan rauhassa säädellä lightroomissa eivätkä ne muutu mössöksi kuten aikaisemmat kuvat. Olen hiukan täpinöissäni näistä mahdollisuuksista. Nyt todellakin opettelen kuvaamaan ja kokeilen paljon erilaisia juttuja. Toivottavasti säät pysyvät aurinkoisina ja kauniina sillä nyt on kouluviikko enkä varmaankaan ehdi kuvailla kauheasti, vaikka mielessä on kauheasti kaikkia ideoita..( Tänään skippasin koulupäivän eläinlääkärin takia, mutta huomenna sitten olen ahkera opiskelija...) Tai mitäpä väliä sillä auringolla on, kun kameran nokalta löytyy valovoimaa ihan riittävästi omiin tarpeisiini.

Nyt niitä kuvia!

Okei, myönnän heti että ihan kaikki kuvat eivät onnistuneet odotetusti...Onko se lintu vai lentokone...Dumbo? Eikun se onkin Eddie...
Tätä kuvaa on cropattu aivan hirveästi, mutta tadaa! Edelleen käyttökelpoinen yksilö.
Käpyjä. Kuvauksellisia käpyjä.


Ihan kivalta näytti maisemat pihassa, vain hevoset puuttuvat.
Talliprojektin synkkyys >:( Kyllä siitä tulee vielä hieno...


4 kommenttia:

 1. Vau ja onnea! Loistava kameravalinta.

  VastaaPoista
 2. Itse haaveilen myös uudesta kamerasta, pitäisköhän vilkaista tätä.. Tosi kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ihan joka euron arvoinen jo näin ensituntumalta 😍

   Poista