tiistai 22. marraskuuta 2016

Kahlekuningas


 Päätin extempore ostaa koulusatulan Jönssille, koska sitten minusta varmaan tulee kouluratsastaja kuin taikaiskusta ja Jönssistä kouluhevonen. Pääsin tänään testailemaan uutta satulaa, mutta ratsastelu jäi valitettavan lyhyeksi. Kiitos tästä kuuluu Sakarille, joka oli muutenkin vetänyt koko aamun aivan omaa showtaan. Aamun aloitin harjaamalla Sakarin häntäjouhet, se oli kerännyt karsinasta suunnilleen kaikki purut häntäänsä. Kun sain tämän suoritettua niin nakkasin Sakarin pihalle. Pääsin takaisin talliin ja Sakari oli omassa karsinassaan...Vein sen takaisin ulos ja riensin talliin, jotta ehtisin saada Oliverin tarhaan ennen kuin Sakari taas palaa takaisin bumerangina. Tarkoitus oli mennä ratsastamaan Jönssillä joten en vienyt sitä tarhaan.

Sakari oli tietysti nopeampi kuin minä ja ehti taas paeta. Laitoin sen tarhaan vielä kerran Oliverin kanssa ja lähdin varustamaan Jönssiä. Hetken päästä Sakari ilmestyy taas talliin ja siinä vaiheessa olen jo niin täynnä tuota ponishowta, että laitoin sen arestiin Jönssin karsinaan. Sieltä se ei varmasti karkaa!

Lähdin tyytyväisin mielin ratsastamaan. Jönssi tuntui kivalta ja uusi satula tuntui kivalta. Se oli ihanan pehmeä ja siinä pystyi hyvillä mielin istumaan, kun otin pari askelta testiravia. Kun olimme aloittamassa ravityöskentelyn kunnolla niin kuulin Sakarin hirnuvan...Hirnuminen kuului huolestuttavan läheltä. Pysäytin Jönssin ja katsoin äänen suuntaan. Villiponihan se sieltä kipitteli pellolle päin. Kaivoin puhelimen taskusta ja sain tämän hyvin hämmentävän hetken videolle! :D Sakari oli ihan oikeasti päättänyt kiivetä Jönssin karsinasta ulos. Seinät eivät ole edes mitkään matalat, mutta niin vain se oli sieltä tullut ja jättänyt pari karvaa todistusaineistoksi karsinan oven päälle.


Ratsastelut loppuivat siis hiukan ennenaikaisesti, kun piti lähteä palauttamaan ponia takaisin vankilaan ja päätin, että ehkä tänään on parempi vain olla kotona turvassa moisilta hirviöitä. Harkitsen jotain jurassic park raptor fence-tyylistä ponitarhaa...

 

  
Olen yrittänyt olla hyvä hevosenomistaja ja hankin hevosille tänä vuonna kunnon joululahjat (jo ennen kuin joulukuu on edes alkanut...). Eilen tein varmaan 400 kilometrin roadtripin koirani kanssa, kun kiersimme hakemaan Sakarin kärryjä ja Jönssin satulaa. Jönssi sai siis Kieffer lech koulusatulan, joka on aivan ihana ja sopii Jönssille erittäin hyvin! Hiukan harmittavasti en uskalla lähteä ratsastamaan enää tänään pimeässä, koska pellon pohja on nyt liukas ja arvaamaton sateiden jäljiltä...mutta huomenna aamulla sitten! Pitikin Sakarin pilata ratsastelut...:D

Karkulaisponi sai kärryt vihdoinkin ja olen hyvin pettynyt sen käytökseen. Hän ei osoittanut sitten minkäänlaista kiitollisuutta! Toivottavasti mieli muuttuu vielä, kun esittelen Sakarille sen uuden otsapannan, joka minun oli ihan pakko ostaa blogiexposta. Meinasi tulla valinnan vaikeus, kun kaikki nämä kimaltelivat niin ihanasti...Tänään vielä siskoni lupasi auttaa Sakarin kanssa ja saatan olla niin hurja, että laitan sille ohjatkin!

Esittelen Sakarin hienot kärrytkin jossain vaiheessa.. Ne ovat lähes tuliterät! Kyllä kelpaa Sakarinkin aloittaa kärryponinura.
niin kaunista ja kimaltavaa
Nyt suuntaan takaisin tallille ja menen kouluttamaan riiviöponiani.


4 kommenttia:

 1. HAHA! : D Täällä ponin omistaja samaistuu täysin.

  VastaaPoista
 2. Oho, melkonen tyyppi tuo Sakari! :D Mä kun luulin että Rytty on kova karkailemaan, mutta se ei oo sentään karsinasta koskaan tullut ulos (portin ollessa kiinni, raolleen kun jätät hetkeksikään niin silloin se kyllä poistuu nopeasti...). Onnea kesyttämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sakari alkaa olla jo ihan oma lukunsa...😂 Melkoinen vekkuli villihevonen...ehkä se iän myötä viisastuu tai muuten joudun hankkimaan ponikokoisen kassakaapin karsinaksi 😂 Kiitos, onnea tässä tarvitaan!

   Poista