lauantai 21. toukokuuta 2016

Kelpo hevoskansalainen


Olenpas ahkera ja pistän toisen postauksen tälle päivälle. Pääsin taas hevosen selkään juuri niinkuin suunnittelinkin. Tehtiin ihan perus pellolla pyörimistä ja hiukan harjoiteltiin laukannostoja. Jönssi taisi viskaista päätään yhteensä kaksi kertaa koko treenin aikana, joten ilmeisesti senkin mielestä oli ihan kivaa. Meni yllättävän hyvin siihen nähden, että viimeksi ratsastin kai sunnuntaina. Tai siis Jönssi meni hyvin. Oma ratsastukseni oli aivan jäätävän näköistä, mutta jos vaikka muistaisi kiinnittää siihenkin huomiota.


Laukatessa hiukan hirvitti, koska Jönssi päättää vetäistä kurvit suoriksi. Ilmeisesti fysiikan lait eivät kuitenkaan kosketa häntä, sillä emme kaatuneet. Yritin työntää Jönssiä takaisin isommalle ympyrälle, mutta Jönssi halusi mielummin oikoa. Minun ehkä pitää vieläkin hiukan harjoitella tätä laukkatyöskentelyä.

Vauhtiahan laukassa olisi saanut olla jopa enemmän sillä se ei oikein pääse oikeuksiinsa, kun Jönssi tuolla lailla laahustaa. En kuitenkaan viitsi vaatia vauhtia enempää, koska siinä on sitten se riski, että oikeasti kaadutaan. Kerran olen lentänyt hevosella laukatessa komeassa kaaressa ympäri ja toista kertaa en sitä ehkä halua kokea. Ei tosin ollut Jönssi vaan Oliver...

Huomenna voisin mennä mahdollisesti ihan kentällekin työskentelemään. Jostain syystä tekee mieli mennä pieniä esteitä ja ehkäpä jotain puomeja. En kyllä tiedä onko se enää niin hyvä idea sitten, kun olisi mahdollisuus hypätä. Tekisi kuitenkin hyvää Jönssille ja ehkä siitä saisi joskus irti laukkaa.


Olen niin iloinen, että Jönssi on nykyään ihan ratsastettava hevonen, jokaiselta ratsastuskerralta jää hyvä mieli jostakin pienestä asiasta. Välillä tulee myös niitä suuria onnistumisia. Parhainta kuitenkin kaikessa on se, että pystyn taas nauttimaan harrastuksesta ja oikeasti harrastamaan.

Nyt alan hakea hiukan monipuolisuutta treeneihin. Nyt ollaan keskitytty siihen, että Jönssi pysyy rentona tilanteessa kuin tilanteessa. Se alkaa vaikuttaa jo hyvältä joten nyt voisin alkaa oikeasti tekemään sillä muutakin kuin niitä helppoja ja tuttuja tehtäviä. Uskallan ehkä jo vaatia Jönssiltä enemmän ilman, että siltä menee kuppi nurin.

Tavoite saavutettu, seuraavaa kohti!Kyllä se hiukan on kasvattanut takapuoleen lihaksia!

Jönssi on "melkein" jo kesäkarvassa...Tällaisina hetkinä hiukan ärsyttää, kun loimitan vain tositilanteissa. Ehkä se kohta suostuu muuttumaan kesäiseksi. Päässä ja lavassa alkaakin jo hiukan näkyä Jönssin kesäväriä. Siitä tulee paaaljon vaaleampi. Taidanpa mennä hiukan harjaamaan...


Vähänkö noloa...satulahuopa aivan päin persikkaa >:(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti