lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kavalettijumppaa

Macho osaa myöskin tehdä omalaatuisia loikkia...
Tänään kuvat ovat taas parasta "GoPro videoimassa kentän laidalla tikkuhevosta"-materiaalia. Löytyy myöskin video havainnollistamassa meidän tämän päivän haasteita. Päästiin tänään taas hiukan totisemman treenin makuun ja jouduimme harjoittelemaan kavalettien ylitystä. Minulla on ollut pieni kavalettikammo ja Jönssillä kavalettiahdistus, koska yleensä, kun olemme joutuneet treenaamaan kavalettien parissa niin Jönssi on ahdistunut keskellä kavaletteja ja näin ollen poistunut paikalta viistosti ja vikkelästi. Minä olen yleensä tässä vaiheessa pudonnut matkasta ja jäänyt kavalettien sekaan makaamaan...Päätin kuitenkin yrittää suorittaa tehtävät niinkuin ne olisivat arkipäivää.

Aloitimme ihan vain ympyrällä ravailuista. Keskityttiin siihen, että Jönssi liikkuu eteenpäin eikä jää laahustamaan sekä siihen, että minä muistan ratsastaa kokoajan. Ympyrälle lisättiin puomi. Jönssin mielestä se piti hypätä varmuuden vuoksi hyvin korkealta yli. Minun piti vain ratsastaa välittämättä Jönssin loikista. Muutaman kierroksen jälkeen Jönssi tajusi, että ei sen ehkä tarvitsekaan ihan joka kerta ponkaista korkeuksiin. Puomeja voi ylittää niinkuin normaalit hevoset sen tekevät.

Kun puomit sujuivat myös kahdeksikolla niin oli aika siirtyä kavalettien pariin. Olin aivan varma, että tipun selästä vielä jossain vaiheessa. Selkeästi kuitenkin Jönssin ja minun luottamus on parantunut ja se rohkeasti lähti pienen epäröinnin jälkeen ylittämään kavaletteja. Muutaman toiston jälkeen ne ylitettiin jo melko varmoin ottein (hevosen osalta...) ihan kuin se olisi arkipäivää. Meinasin pakahtua riemusta, kun Jönssi niin fiksusti tajusi homman ja osasi asetella pitkät koipensa oikeisiin väleihin. 

Tässäpä hiukan videota siitä mistä tänään lähdettiin ja kuinka hyvin lopulta kavaletit sujuivat.
Onnistumiset eivät loppuneet siihen. Harjoittelimme hiukan laukannostoja ja nehän nousivat hyvin! Laukka myös pysyi paremmin yllä, kun vertaa viime viikkoon. Minulle laukkaamisessa kentällä on vielä haastetta, mutta taas ollaan menty eteenpäin. Pienin askelin, pikkuhiljaa sieltä alkaa kuoriutua ihan kelpo harrasteratsu. Lisäksi Jönssi palautui nopeammin laukasta takaisin rauhalliseksi hevoseksi eikä yrittänyt lähteä holtittomasti itse laukkailemaan. Hieman se vieläkin ennakoi, mutta selkeästi tänään oli parempi hallittavuus. Ratsastuksen jälkeen Jönssi oli ihanan levollinen ja rauhallinen. Sen silmistä näki selvästi, että se tiesi olleensa aivan superhyvä! Kyllä voi taas olla tyytyväinen tuohon Jönssiin. Ihan kuin joku olisi käynyt salaa vaihtamassa hevoseni uuteen turvalliseen ja ratsastettavaan malliin...

Kotimatkalla vielä hieman otettiin rentoa laukkaa kiitokseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti