sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Hevoskoulu jatkuu! +video


Taistelin koko aamupäivän tuon ulkoasun, mutta sainkin sen vain pahemmin sotkettua. Sitten en jaksanutkaan enää tapella sen kanssa ja päätin jättää sen noin, kunnes taas tulee ylimääräistä aikaa fiksailla sitä, koittakaa kestää!

Tänään Jönssi pääsikin taas hevoskouluun, kun meidän valmentaja tuli Jönssillä ratsastamaan. Varustin Jönssin kaikessa rauhassa, taisin peräti kaksi tuntia vain leperrellä ja jutella sille, kun muka "varustin" sitä. Jönssi viihtyi oikein hyvin suolakiveä järsien, vähän kyllä inhotti kun huuhtelin hänen kuraiset tassut.

Olipa ihanaa päästä vihdoinkin kuvaamaan itse Jönssiä ratsun hommissa ja hyvän ratsastajan alla. Sain jopa muutaman julkaisukelpoisen kuvan sekä videomateriaaliakin on luvassa tässä postauksessa.

ai hevoskouluun? mä tahtoisin kyllä mielummin laama-agilityyn!
kyllä mä kohta saan tän auki...tiedän, että täältä löytyy kauraa...

hirrrnaus! päivää naapurit!

Jönssi on kyllä hyvin erikoislaatuinen hevonen. Tänään, kun lähdimme kävelemään "kenttää" kohti niin vastaan tuli naapurimme, Jönssi tervehti häntä iloisesti hirnumalla...Hyvin outoa :D

Heti, kun pääsimme perille alkoi satamaan. Olin siinä vaiheessa aivan varma, että ratsastuksesta ei tulisi mitään, Jönssi kiukuttelisi varmasti. Oloani kuitenkin helpotti tieto siitä, ettei itse tarvitse kiivetä selkään. Hyi, pitää päästä eroon tuosta ajattelutavasta..."ei siitä mitään kuitenkaan tule"...

Onneksi löydettiin taitava ja rohkea valmentaja!
Jönssiä aluksi hiukan jännitti ja varmasti inhotti sade. Se pari kertaa vingahti ja viskaisi päätään testatakseen pääsisikö hommista pois, mutta koska ratsastaja pysyi rauhallisena niin hommat jatkuivat näiden jälkeen rennosti ja rauhallisesti. Itselläni tulee tässä vaiheessa ongelma, etten vain tiedä miten saan Jönssin lopettamaan. Pienestä kiukustumisesta tulee vain suuri taistelu aikaiseksi ja voitte vain kuvitella kumpi sen taistelun voittaa, arka ratsastaja vai epävarma hevonen?

Ainiin, tähän väliin haluan lisätä, kyllä laitoin myös niitä kuvia ja videopätkää, joissa jönssi ei mene täydellisesti ja kauniisti, koska haluan olla rehellinen itselleni ja muille. Tässä siis täysin rehellinen postaus siitä miltä Jönssiksen meno näyttää tällä hetkellä. Hyvä sitten verrata myöhemmin, että onko tapahtunut kehittymistä ja millaista :)

siis kuka siellä selässä nyt olikaan?
hyi inhottava sade...mä niiiin en kestä! yök...
Voin olla vaan niin ylpeä tuosta hevosesta, se keskittyi täysillä ja kulki niin nätisti. Kehitystä oli havaittavissa ja viime kerrasta. Varmasti sekin vaikuttaa, että itse en käynyt selässä tuomassa Jönssille lisäjännitystä. Pitäisi jotenkin jostain kaivaa se itsevarmuus, ehkäpä Jönssi unohtaa kiukuttelun ja sen jälkeen minäkin voin oppia ratsastamaan.

Tällä kertaa ratsukko työskenteli vain käynnissä. Yritetään saada Jönssille hyviä kokemuksia ratsastuksesta, jotta se ei rupeaisi enää temppuilemaa omiaan. Toivottavasti pian minulla on hevonen, joka nauttii työskentelystä.

Lopuksi Jönssi vielä venytteli kaulaansa ooooikein pitkäksi, selvästi rento ja kaikkensa antanut hevonen! Ei voi olla muutakuin tyytyväinen. Minun pikkuinen ratsunalku! 

Itse ajattelin nyt seuraavan viikon ratsastella, jotenkin rauhallisesti ettei pääsisi ongelmatilanteita syntymään. Ehkäpä käydään maastakäsinkin kävelemässä vaikka metsässä ja yritän unohtaa kaikki tippumiset ja vaaratilanteet joihin olen tuon kanssa joutunut. Eihän se ole yhtään kamala hevonen, kun näitä kuvia katsoo. Aivan täydellinen harrasteponski!
 Ongelma löytyy hyvin usein sieltä satulan päältä, niin kliseistä, mutta totta...


kaikkensa antanut!


3 kommenttia:

 1. En jaksanut katsoa videota kun se oli hidastettu :)
  Mutta kiva postaus ja kivoja kuvia! Ja kyllä tämä ulkoasu on jo paljon helppo lukuisampi, kun se vanha! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja miten se teidän tallin rakennusprojekti etenee? :)
   Teetkö siitä postauksia? Mua kiinnostais hirveästi :)

   Poista
  2. jostain syystä videon alku meni hidastetuksi, mutta se nopeutuu kyllä parin ensimmäisen klipin jälkeen :) teen postauksia kyllä talliprojektista, kunhan se nyt edistyisi, meillä on myös tuo omakotitalo, joka pitää rakennella ensin valmiiksi :) olen ehtinyt vasta hiukan tyhjentää tallia ja katsonut kuinka hyvin lattia irtoaa...

   Poista