perjantai 3. marraskuuta 2017

Ähkyoireilua


Taas voi vaan todeta, että hevoseton on huoleton.

Jönssi on ollut valmennuksen jälkeen ihan maailman paras. Se on ollut yritteliäs ja joka ratsastuksesta on tullut hyvä fiilis. Takapakkia otettiin kuitenkin keskiviikkona. Jönssi oli ollut koko päivän aivan normaali ja päätinkin lähteä kevyesti pellolle jumppailemaan. Jönssi alkoi huohottaa jo käynnissä kaameasti ja kuulosti aivan puhkurihevoselta. Hyppäsin alas selästä, koska siinä vaiheessa hälytyskellot soivat todenteolla. Jönssin kyljet pumppasivat ja se näytti todella tuskaiselta. 

Kiireellä talutin sen takaisin pihalle, että sain varusteet heitettyä pois. Laitoin viltin päälle ja ei muuta kuin kävelemään. Samalla soitin äidilleni, että toisi melassiämpärin, joka on heillä. Äiti onneksi kiiruhti meille melassin kera. Juotettiin Jönssi ja mitattiin kuume. Lämpö oli aivan normaali, mutta jokin ei nyt ollut kunnossa.

Laitoin Jönssin liinan päähän ja pistin sen juoksemaan. Se ei enää hengästynyt epänormaalisti ja alkoi kakata! Luojan kiitos. Koko hevosen olemus muuttui siinä sekunnissa ja se alkoi työskennellä ihan omasta tahdostaan siinä liinan päässä eikä enää mistään kivusta tietoakaan.

Jönssi on yleensäkin aika läpipasko, mutta nyt se kakki varmasti yli kymmenen kertaa juoksutuksen aikana. Taisi siis olla hieman ummetusta, joka onneksi saatiin hyvissä ajoin hoidettua. Illalla vielä kävin vähän väliä katsomassa Jönssiä ja kuuntelemassa vatsaääniä. Jönssi on ollut taas erittäin pirteä oma itsensä. Nyt pakkojuotan kaikkia hevosia aamuin illoin, koska ne eivät selkeästikään huolehdi omasta hyvinvoinnistaan tarpeeksi.

Ähkyjä on ollut nyt hirveästi liikkeellä, joten olkaa tarkkoina omien kauraturpien kanssa!

Onneksi kaikki kääntyi parhain päin <3 p="">

Tätä inhottavaa ähkyvälikohtausta lukuunottamatta meillä on mennyt tosi kivasti. Jönssi siis on ihan superkevyt ratsastaa ja hyviä kohtia tulee päivä päivältä enemmän. Omakin motivaatio on ihan huipussaan, kun hevonen tekee kaiken parhaansa mukaan.

Ensi viikolla on näillä näkymin uusia tuulia hevosrintamalla. Sain aika kivan mahdollisuuden, mutta siitä lisää sitten kun käytännön asiat varmistuvat. Aina on se mahdollisuus, että asiat muuttuvat suuntaan tai toiseen, mutta tällä hetkellä kaikki vaikuttaa hyvältä.

Loppukevennykseksi vielä Sakarin juoksutusta. Harmi etten saanut parhaita pätkiä videolle, kun se kokosi itsensä maailman lyhyimmäksi ponipaketiksi, laukkasi hetken lähes paikallaan ja siitä sinkosi katapulttina ilmaan. Minulla oli hiukan pitelemistä, kun puskutraktori pomppii narun päässä :D

Henkilön Linnea Huilla (@linneahuilla) jakama julkaisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti