perjantai 4. syyskuuta 2015

Tilapäinen mielenhäiriö, hei me mennään estekisoihin!


Lupauduin siis kuvaajaksi lähitallin estekisoihin. Eilen kuitenkin sain tilapäisen mielenhäiriön, kun kisojen järjestäjä suostutteli minut osallistumaan Oliverilla puomiluokkaan. Lähinnä vaan naurattaa, koska Oliver pelkää puomeja ja kaikkea epämääräistä aivan hirveästi ja tuskin suostuu edes radalla liikkumaan, mutta pakkohan se oli osallistua, kun kaikki palkitaan ja nämä ovat varmasti ensimmäiset ja viimeiset estekisat Oliverilla. Sillähän ei ole ikinä hypätty. Puomeja ollaan toki joskus menty, mutta hyvin harvoin, kun Oliver ei ole ikinä ymmärtänyt niiden ideaa ja loikkaa metrin ylös tai jättää puomin välistä...Oikeita esteitä ei olla hypätty Oliverin jännevamman takia. Ei herranjumala mihin sitä tulikaan lupauduttua.

Ainiin parasta kaikesta, osallistuin eilen ja...Kisat ovat huomenna.

Oliver ja peruspuomi...
Oliver true-estehevonen

110-120cm

Ei minua jännitä oikeastaan itseni ja Oliverin puolesta niin paljoa. Ilmoitin kisaan nimittäin Susannan Jönssillä...:D Jönssillä on hypätty aikoja sitten ja silloin se kyllä tykkäsi hommasta. Hiukan jännittäjä se on tietysti, mutta yhden ylitetyn esteen jälkeen se syttyy ja imee esteille niin, että siinä on ratsastajan edes turha yrittää päättää vauhtia ja kuinka kaukaa hypätään. Jönssihän hyppää välillä yksinkin esteitä, jos niitä jättää esimerkiksi laitumelle.

Myös muut hevoset ja Jönssi jännittävät. Se saattaa säikkyä muita, jos ne juoksevat sen vierestä tai noh...yleensäkin menevät käyntiä kovempaa samalla kentällä. Luotan kuitenkin Susannaan ja Jönssi luottaa Susannaan niin oikein hienosti se menee. Niin ja tietty...Susanna ei ole ikinä hypännyt Jönssillä.
He hyppäävät 50cm!

Otan kameran ja yritän saada kaiken taltioitua. Oliverin heitän luultavasti tarhaan oman luokkani päätteeksi, toivottavasti pieni hirviöni pysyy siellä...


Susannan pitää varoa, ettei Jönssi loikkaa aitojen yli :D 
Jönssillä hyppääminen on todella helppoa krhm...koska se ei siis yhtään liioittele hyppyjään...Herranjumala hevonen ponkaisee, vaikka noiden aitojen yli jos sitä huvittaa ja kun se oikeasti hyppää niin se hyppää!

Yhdet kisat ollaan käyty ja se oli silloin ensimmäinen kerta maneesissa. Lisäksi verkassa satoi kaatamalla ja muut hevoset säikytteli raukkaa niin krhm...saatettiin hävitä. Päästiin kuitenkin kaikki ristikot puhtaasti yli vaikkei Jönssi ymmärtänyt, että maneesissakin voi hypätä tai mennä pikkuista ravia kovempaa...:D

Huhhuh pitää tänään varmaan pestä kumpikin kurapallero illalla ja laittaa ne sisälle yöksi. Huomenna on aikainen herätys, kun tuon tahmatassun kanssa kolme kilometriä kävelee tunnissa...Toisaalta Oliver on mukana pitämässä kiirettä niin saatetaan selvitä kisapaikalle hiukan nopeampaa.

Aivan loistava harjoitustilanne!

Tälläinen kisakampaus meillä oli viimeksi. Mitäköhän huomiselle keksisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti