torstai 18. kesäkuuta 2015

Ahkerat ruohonleikkurit

Uuden objektiivin testailua :)

Ihahanaa! Sain vihdoinkin hartaasti toivotun objektiivini kotiin. Vähän jo ehdin testailemaan tuota ja sainkin pari omasta mielestäni ihan kivaa kuvaa. Tästäkin postauksesta ne löytyvät ;)

Oliver ja Jönssi pääsivät ensimmäistä kertaa syömään omaan kotiin. Rakensin niille oikein hienon aitauksen, jonne pistin ne leikkaamaan ruohoa pois. Ilmeisesti kaverit eivät olleet kovinkaan nälkäisiä kun työnteko näytti seuraavanlaiselta:

"MÄ PIDÄN IHAN VAAN PIENEN TAUON"

"hei jönssi kato! linnea on hankkinut meille asuntovaunun, melkein ku uus!!"

Kuten kuvista voi ehkä päätellä, hevoset innostuneena uudesta paikasta juoksentelivat katselemassa paikkoja ja tässä välissä välillä torkkuivat. Kyllähän ne jotain sai vissiin kitkettyä poiskin.
Harmi kun on niin sateista ja märkää, en voi viedä hevosia kotiini syömään, koska muuten koko piha olisi aivan pilalla.

Nämä edellä nähdyt kuvat olivat vielä vanhalla objektiivilla. Sitten vaihdoin uuteen!
Hiukan oli vaikeuksia kannatella tuota, kamera nimittäin painaa nyt yli kaksi kiloa. Onnistuin sentään pari julkaisukelpoista kuvaa saamaan, jotkut kuvat menivät aivan pilalle, koska mallini eivät suostuneet pysymään tarpeeksi kaukana minusta. Jönssikin mokoma tuli ja yritti syödä uuden objektiivin ja kun en antanut haukata siitä palasta niin se päätti sitten kutitella minua turvallaan...lohikäärmes!

Eilen ensimmäistä kertaa elämässäni ohjasajoin Jönssillä. Se meni ihan hyvin muutamia pukituksia lukuunottamatta. Hevoista rupesi ärsyttämään kun se ei saanut touhuilla omia juttujaan eikä päässyt
kotiinkaan.
Meillä on tosiaan pieni ongelma tässä, että kun Jönssiä ei huvita tai se haluaa lähteä Oliverin luo niin se rupeaa kiukuttelemaan ja jos olen selässä niin se varmasti heittää minut kamalalla rodeolla alas. Päätin siis nyt aloittaa näin ohjasajamalla ja juoksuttamalla, jos se vaikka sattuisi tajuamaan, että töistä ei karata, jos ei huvita.

Jönssis alkoikin olla ihan mukavan näköinen siinä ympyrällä juostessaan ja se valoi taas minuun hiukan uskoa siitä, että kyllä minä joskus vielä tuolla lohikäärmeellä ratsastan! Tekisi mieli, vaikka heti kivuta selkään ja kertoa hevoselle, että hei me ratsuillaan taas, mutta noh...maltti on valttia :) Ehkäpä nuo riehumiset unohtuvat ja Jönssi saa jonkinlaista motivaatiota työntekoon, kun tehdään helppoja juttuja.

Ei ole helppoa tehdä yhteistyötä hevosen kanssa, joka suuttuu kaikesta. Aina pitää potkia kiukkuisena/hyppiä ilmaan/heittää perää/pyöritellä päätä/hyppiä pystyyn...
Hyviä esimerkkejä Jönssin käytöksestä;
- Oliver laitettiin eri tarhaan hetkeksi -> raivoisaa pään pyörittelyä, kiukkuisia potkuja taakse ja pukkihyppyjä vinkumisäänillä tehostettuna.
- Jönssi seisoo puun alla ja oksa kutittaa selkää -> Raivoisaa pää pyörittelyä ja kiukkuisia potkuja.
- Aidasta tulee sähköisku herraherkkiksen nenään -> Ärsyttääärsyttääärsyttää, kiukkuista potkimista ja vihaisia katseita tyhmään lankaan päin!

Tälläistä meillä!

Osaa tuo olla rauhallinenkin, mutta kunnon draamaa saadaan aikaiseksi mistä vain ja milloin vain. Saan esimerkiksi istua tuon selässä ja tehdä mitä huvittaa, kunhan en komentele hänen korkeuttaan! Voin silitellä kaikkialta ja maata selässä ja heilutella jalkoja, mutta annas olla kun erehdyn ehdottamaan Jönssille, että mitäs jos siirryttäisiin paikasta A paikkaan B. "EIEIEI. Ehdottomasti ei. Sinä et minua määräile, nyt alas sieltä" *päänheilautus/potku/pukkisarja*...

Vinkkejä saa antaa, jos jollain on...:) Toivottavasti seuraavaan postaukseen saisin hiukan selvyyttä mitä tuolla korvien välissä liikkuu, vai liikkuuko mitään.
MUA

NIIIIIN PALJON

ÄRSYTTÄÄÄÄÄ!!!1Ei kommentteja:

Lähetä kommentti