sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Laatuponikilpailu


Vihdoinkin laatuponikuvat ovat koneella ja on hetki aikaa kirjoittaa tapahtumat ylös. Meidän tiimiltä lähti mukaan melkoisen monta ponia, joten päivä oli melkoisen kiireinen.
Aulangolle saavuttiin hiukan viimetingassa, hevoset talliin ja ensimmäiset äkkiä valmiiksi rakennearvosteluun. Yksi laittoi poneja kuntoon tallissa ja kolme meistä vei niitä arvosteltavaksi. Itse vein ensimmäiseksi Sakarin arvosteltavaksi, joten ehdin laittaa sen kuntoon itse.

Kenttä oli ihan hirveän märkä ja sen jälkeen kun olin esittänyt siellä pari ponia niin olin yltäpäältä kurassa ja kengät märkinä. Lisäksi tuollaisessa juoksuhiekassa juokseminen vei kaikki voimat heti alkuunsa. Olo oli jo melkein kaikkensa antanut, kun selvittiin ponien kanssa rakennearvostelusta pois.

Irtohypytysurakka oli melkoinen. 2-vuotiaiden luokassa neljä meidän poneista oli peräkkäin. Siinä oli kiirettä taas kerrakseen, kun piti saada ponit toinen toistensa jälkeen suorittamaan. Voisin sanoa, että viimeisten ponien kohdalla alkoi olla jo jonkinlainen rutiini tuohon hommaan.

Sakari oli numerolla 12, ennen Sakaria hyppäsi Vilho, joka oli myöskin meidän tiimissä. Sillä välin, kun Vilho suoritti niin itse kiiruhdin laittamaan Sakarin esiintymiskuntoon. Olin oikein panostanut ja ostanut Sakarille ihan omat Lamicellin suojat, luojan kiitos ne olivat jopa sopivat!

Showtime, maneesissa Sakari otti kaiken ilon irti ja kirmaili villisti minne huvitti. Luojan kiitos se ei ehtinyt keksiä paeta mistään, mutta yleisöön se yritti tutustua kurkkimalla laitojen yli katsomoon ja kun hätistelin Sakaria menemään eteenpäin niin se pukitti ja melkein potkaisi minua naamaan. Onneksi vain melkein, maistoin kuitenkin hiekan suussani. Tuhma poni.
Sakari oli melkoisen vekkuli ja voisin väittää, että se olisi voinut olla parempikin, jos se ei olisi keskittynyt kaikkeen typeröintiin mitä se nyt ehti tehdä. Onneksi se suoritti noinkin melkoisen hyvin ja arvosteluun olen erittäin tyytyväinen!Sakari yllätti ja sijoittui jopa neljänneksi. Niin monta hienoa ponia ja minun liitokavioni oli neljäs! Ihan huippua. Sakari sai palkinnoksi pari ruusuketta, jotka se heitti vesiautomaattiin, msm-purkin sekä kivennäissäkin. Ihan saatiin taas "rahalle vastinetta" ja mikä tärkeintä paljon kokemusta sekä jotain mitä voidaan muistella vielä vanhana. Aivan varmasti ollaan taas ensi vuonna mukana.

(Lisään Sakarin arvostelun tähän vielä myöhemmin, kunhan muistan käydä hakemassa sen vanhemmiltani.)

En voi olla ihastelematta näitä kuvia. Niin upeita ja niin upea on poni. Sakari näyttää melko suurelta, kun se oikein ryhdikkäänä kirmaili menemään. 2.10. Sakarilla on vielä Hippos-näyttely, joka onkin sitten tämän vuoden viimeinen näyttely. Mitäköhän tekemistä sitten keksitään, kun ei ollakaan joka viikonloppua joissain ponikekkereissä!2 kommenttia:

  1. Sakari oli hieno kun sen paikan päällä bongasin! Teillä meni hienosti, mun 3v shettishukkapala oli kolmivuotiaiden viides, olen kanssa ihan mielettömän tyytyväinen suoritukseen, enkä malta odottaa seuraavaa vuotta! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi kiitos! Olisin halunnut ehtiä katsomaan teidän suoritusta, mutta tietenkin meillä oli niin paljon hommaa ettei ehtinyt 😂

      Poista