tiistai 5. syyskuuta 2017

Laatuponeihin valmistautumista


Sir Sherlockponiini osallistuu tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa laatuponikilpailuun. Laatuponikilpailu on tänä vuonna Aulangon ratsastuskoululla 9.-10.9. ja siellä arvostellaan mm. nuorten ponien rakennetta, askellajeja, kapasiteettia sekä estetekniikkaa. Itse en ole vielä kertaakaan päässyt mukaan tähän tapahtumaan joten olen hiukan pihalla siitä mitä tulee tapahtumaan.

Sakke on harjoitellut käymällä viimeisten parin viikon aikana kaksi kertaa irtohyppäämässä. Ensimmäisellä kerralla se oli vetelä kuin mikä. Yli se kyllä pääsi, mutta olisi se parempaankin pystynyt. Toisella kerralla lukitsin sen yöksi talliin ennen kuin menimme maneesille ja sitten Sakarista alkoikin löytyä potkua (ja pomppua!) enemmänkin.

Aivan ongelmitta ei selvitty, kun Sakari päätti yrittää poistua maneesista. Mikäli ette vielä tienneet niin Sakari on melkoinen kahlekuningas ja on mm. murtautunut useita kertoja erilaisista karsinoista ulos väkivalloin.


Yllä oleva kuva kertoo paljon. Sakari yritti poistua menemällä läpi puomista, johteesta ja köydestä, jotka estivät hyvin kaikkia muita poneja lähtemästä väärälle puolelle. Luojan kiitos Sakari ei lähtenyt tunkemaan itseään maneesin ovista pihalle vaan yritti ensin kiivetä katsomoon, koska sinne se ei päässyt niin se päätti paikaltaan hypätä muuripalikoiden yli läpi. Siitä se jatkoi suoraan kujaan ja hyppäsi hienosti. Kaiken tämän se teki panikoimatta, mutta sellaisella nopeudella että minulla ei ollut mitään mahdollisuutta päästä estämään sitä...

Sakari on rohkea ja menee vaikka läpi kiven. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Hiukan välillä hakkaan päätä seinään, mutta on tuo poninpallero sen arvoinen.


Sellaista on ollut Sakarin urheilutreeneissä. Vapaa-ajalla syötän sitä paljon. Niin paljon, että se voisi vain superpallon tavoin kimpoilla yli esteistä. Hevoset ovat vielä toistaiseksi laitumella, mutta saavat jo lisäheinää sinne. Pian saan siirrettyä ne varmasti kotipihaan, vaikkakin tarha pienenee niin saavatpahan katoksen sekä minun elämäni helpottuu huomattavasti. 

Luultavasti päivän tai pari ennen showtimeä, joudun lukitsemaan Sakarin talliin, jotta se ei olisi laitumen väsyttämä kesäpullukka vaan ryhdikäs kilpaponi. Saas nähdä pärjäänkö sille enää sitten! 

Näillä eväillä lähdetään katsomaan minkälaista laatuponikilpailussa on!


4 kommenttia: