perjantai 16. syyskuuta 2016

Lapsihevosen ensimmäiset esteet


Eilen koitti se päivä, kun lapsihevonen pääsi ensimmäistä kertaa elämässään hyppäämään esteitä. Tallilla oli irtohypytyspäivä ja jos oikein laskin niin ainakin kymmenen hevosta pääsi maneesille loikkimaan. Kotoa lähtiessä Jönssi sai hiukan lietsottua aikaiseksi paniikkia huutamalla Sakarin perään. Oliveria ei paljoa kiinnostanut, että Jönssi juoksee ja huutaa ja Sakari lähti pois. Se vain tuntui myhäilevän tyytyväisenä, kun sai hetken rauhan kurittomalta kakaralta. Sakari on todella usein melko kylmähermoinen pikkuhevonen, mutta sitten kun Jönssi sanoo, että nyt on paniikki niin meinaa mennä varsallakin kuppi nurin. Se rimpuili ja nakkeli niskojaan, hyöri ja pyöri...Pari kertaa se onnistui myös tallomaan minun varpaat...>:( Trailerissa mieli taas kuitenkin tasaantui, koska siellä odotti Sakarin vanha ystävä Reino! Reinokin oli lähdössä ensimmäistä kertaa tutustumaan maneesiin.

Alla erittäin upea kuvasarja siitä kuinka Jönssi haluaa kaiken huomion itselleen...

Maneesilla minulla oli hyvin fiksu ponin alku. Se ei hätkähtänyt, vaikka pidin sitä toisessa kädessä ja avasin maneesin iiison liukuoven. Maneesissakin se oli rohkeasti niin kuin vanha tekijä, vaikka Sakari on ollut vain kerran maneesissa ja sekin mätsärissä jolloin oli muitakin hevosia. Nyt se oli yksin, vapaana ja niin rohkeasti.

Se oikein innoistui pukittelemaan ja spurttailemaan. Sakari taisi olla ainoa kymmenestä meidän irtohypytettävästä, joka heittäytyi noinkin hurjaksi. Jönssi selkeästi opettanut sille noita hullun elkeitä. Sakari juostessaan on myös alkanut katsomaan kameraan samalla tavalla kuin Jönssi...Todella kiva, kun toivon että lapsihevonen oppisi Oliverin tavoille, että siitä tulisi mukava ja rauhallinen hevonen. Nyt näyttää pahasti siltä, että kohta minulla (ellei ole jo!?) kaksi vekkulia villihevosta.Jönssille tuli kiire, kun Sakari ja Oliver leikkivät...

Kuten otsikosta voi päätelläkin niin nämä olivat Sakarin ihan ensimmäiset esteet. Kyllähän se hyppii melko ketterästi kaikkien risujen ja ojien yli laitumella, mutta tämä oli niin uutta ja jännittävää. Sakari aluksi otti alkuverryttelyn ja riehui hetken. Sen jälkeen se ohjattiin kujaan muutaman kerran ja siellähän se pomppi taitavasti kuin mikä. Hyppyjen jälkeen se antautui fiksusti kiinni ja sitten vielä käveltiin puomit pari kertaa ja vedettiin henkeä.

Olen vain hirveän tyytyväinen, kun on näin mahtava poni.villiponimikäs se tämä on...
pusipusi hyvä poni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti