torstai 7. heinäkuuta 2016

Poni on saapunut


Eilen minun uusi ponini saapui kotiin.

Tässä on Goldriver Sherlock eli siis Sakari/Sakke. Sakari on 1-vuotias welsh cob ori ja on esiintynyt aiemminkin blogissani sekä instagramissa kuvien muodossa. Sakari tuli minulle työharjoittelupaikastani. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että pitäisikö minun ostaa se itselleni. Sakari on vain aivan täydellinen pieni lapsihevonen. Nyt vihdoinkin uskalsin tarttua tilaisuuteen, kun on mahdollisuus saada kolmannelle hevoselle kotiin paikka. Lisäksi olen haaveillut jo pidemmän aikaa omasta pikkuhevosesta.

Sakari on mielestäni kiltti ja sympaattinen pikkuinen. Eilen illalla toimme sen kotiin ja laitoimme hetkeksi karsinaan kotiutumaan. Hetken aikaa se ehti kotiutua sillä meidän piti myös viedä ja tuoda ja hakea kahta muuta ponia :'D Kun pääsin takaisin kotiin niin laitoin Sakarin ensiksi Oliverin kanssa tarhaamaan, mutta Oliveria selkeästi inhotti hiukan uusi tulokas, joka muina miehinä tepasteli hänen laitumellaan. Päätin sitten kuitenkin vaihtaa Jönssin Sakarin kanssa tarhaamaan ja Oliver pääsi viereiseen tarhaan. Tämä järjestely tuntuu ainakin toistaiseksi toimivan paremmin, kun Jönssi ja Sakari lähentyvät enemmän niin uskallan laittaa Oliverinkin sekaan :)

Jönssikään ei vielä oikein tiedä miten tuohon vauvahevoseen pitäisi suhtautua. Ainakaan se ei saanut vielä eilen illalla lähestyä Oliverin tarhaa vaan Jönssi hätisteli Sakarin kauemmaksi. Tänään meno oli kyllä jo hiukan fiksumpaa ja Sakari sai jopa tehdä tuttavuutta Oliveriin aidan yli ja päiväunetkin nukuttiin Jönssin kanssa vierekkäin.

Hiukan Jönssi pomottaa "turhaan" tulokasta, mutta onneksi Sakari suhtautuu ihan muina miehinä tuollaiseen. Reippaasti meni Jönssin kanssa samalle aamupala kupillekin, vaikka Jönssin mielestä se ei ollut kovin kivaa.

Uskoisin, että kyllä näistä vielä tulee tiivis kolmikko.

Sakarin kanssa harjoiteltiin tänään vähän harjauskatoksessa seisomista ja siellä käyttäytymistä. Ensin pikkuista hiukan jännitti, mutta lopulta se seisoi kuin tatti paikallaan ja antoi harjata hyvin kaikkialta. Häntä ja harjakin tuli selviteltyä sekä jalat nosteltua. Perusasioita, mutta tärkeitä sellaisia.

Harjauksen jälkeen käytiin kävelemässä piha ympäri. Matkalla vastaan käveli ankka, joka oli Sakarin mielestä hieman jännittävä. Selvisimme ankan ohi kuitenkin kunnialla.


Fiksun näköinen varsa...

Vanhat leikkikamut jäivät, mutta onneksi jättijönssi korvaa niitä!

Sakarista tulee tulevaisuuden monitoimiponi. Siitä kasvaa hyvän kokoinen ja tarkoitukseni olisikin kilpailla sillä joskus tulevaisuudessa (menestyksekkäästi tietenkin!). Nyt se saa elää rentoa lapsihevosen elämää harjoitellen elämän perusasioita. Varmasti käymme myös poninäyttelyissä, koska onhan tuo nyt aikas upea ja laatua löytyy ofc! Sakari liikkuu erittäin hienosti ja se on nätti kuin mikä (Ainakin minun mielestäni!!). Kyllä minun nyt kelpaa, kun on ihka oikea ratsu kasvamassa. Jännittävää nähdä minkälainen tästä ponista kasvaakaan, toivotaan paljon onnea matkalle.

Tulen aktiivisesti blogissa kertomaan meidän yhteisestä taipaleesta, siispä mietinkin, että pitäisikö blogin nimeä vaihtaa. Jönssi joutuu varmasti jakamaan päähenkilön paikkaa nyt, kun kerron lapsihevosenkin elämästä. Nimiehdotuksia blogille otetaan vastaan, ainakaan vielä lamppu ei ole syttynyt pääni päälle.

Tässä pari kuvaa Sakarista keväällä;



Sekä tässä vielä eiliseltä ja tältä päivältä!

Ensimmäinen kerta harjauskatoksessa uudessa kodissa!
Sakari on mielestäni aivan supersuloinen valkoisen huulensa ja turpansa kanssa. Niihin ihastuin ensimmäisenä ja minulta löytyykin liuta turpakuvia talvelta...Valkoiset sukat takajaloissa kruunaavat koko komeuden ja ruskean sävykin on mitä hurmaavin. Hännästä löytyy tummaa ja vaaleaa. Lisäksi Sakari omistaa tuuheat jalkatupsut (ei kuitenkaan liian tuuheat!). 

En nyt tässä varsahuumassa osaa kertoa enempää. Kysyä saa mitä mieleen tulee, vastaan parhaani mukaan :)

Whipii, uusi laidun, uudet kamut!


4 kommenttia:

  1. Apua kuinka sulonen pikkunen! Tahtoo myös videota etenkin tämän liikkeistä (heh). 😻 Tsemppiä Jönssille ja etenkin Oliverille, ei ole helppoa saada adoptiolasta ja kasvattaa se herrasmiehen tavoille. :D

    VastaaPoista
  2. Otan liikevideota heti, kun pelto hiukan kuivuu, jottei poni heti telo itseään, vaikka aika sujuvasti se näyttää tuollakin juoksevan :D Välitän tsempit, toivottavasti Sakarista kasvaa kelpohevoskansalainen ;)

    VastaaPoista
  3. Onnea! Pitäähän sitä ihmisellä vähintään yksi welshi olla.

    VastaaPoista