tiistai 25. lokakuuta 2016

Hyppivähirvis


Jostain syystä en saanut laitettua enää hyppypostausta, jonka olin kirjoittanut jo valmiiksi. Sitten se hukkui ja nyt ehdin vasta kirjoittaa tämän uudelleen. Jönssi ja minä osallistuttiin estekisoihin vihdoinkin ja yritetään selviytyä 40 & 60cm luokat elossa. Jönssistä on tullut superrauhallinen esteillä, niin rauhallinen, että viime harjoituksissa vauhti meinasi hyytyä kokonaan ja sen vuoksi tuli muutamia typeriä kieltoja. Minun pitäisi myös huolestua, että Jönssi menee suorassa esteelle. Liian vähäisen vauhdin takia se rupeaa kiemurtelemaan ja jos en korjaa niin toki se kieltää tai vain käpöttelee ohi esteestä. Yhden treenikerran ajattelin vielä ennen kisoja hypätä ja sillon kyllä yritän ratsastaa paremmin.

Kavaletit Jönssi osaa mennä jo melko mainiosti, vaikka itse häiritsen sitä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ensimmäisillä kerroilla se yhdestäkin kavaletista meinasi lentää nurin ja nyt se sujuvasti ravaa jopa viiden yli! Kts. postauksen ensimmäinen kuva.


Hypättiin pientä rataa ja saatiin aikaiseksi oikein pikkukisojen tunnelmaa, kun muutama koira juoksi kentällä ja pari ihmistä. Välillä itseäni otti hiukan sydämestä, kun koirat menivät juuri niiden esteiden taakse joita meidän piti ylittää, kaikki selvisivät hengissä ja Jönssikin hyppäsi kuskin epäröinnistä huolimatta. 

Myönnän, että hiukan jännitin isoja hyppyjä, kun hypättiin ehkä isoimmat esteemme pitkiin aikoihin. Koska en ole oikeastaan hypännyt muuten kuin Jönssillä niin minulla ei ole siihen sellaista "tältä tämän pitäisi tuntua"-juttua. Sitten, kun Jönssi kerran hyppää niin kuin hevonen niin minulla hyppää sydän kurkkuun ja ratsastan huonosti, kun keskityn vain kyydissä pysymiseen. En kuitenkaan ole tippunut vielä kertaakaan näissä treeneissä, kun taas ennen tipuin joka estetunti.


Ajatelkaa, tämä este nostettiin vielä isommaksi! Hui.
 Jönssi ei pudottanut, kuin yhden puomin ja sekin oli yksittäinen pikkukavaletti. Se siis hyppää, jos minä ratsastan paremmin. Korkeimmillaan hypättiin isompia, kuin 60cm esteitä. En tiedä kuinka korkeita, mutta en edes halua tietää, koska jännittäisin vain enemmän. Tieto lisää tuskaa. Kavalettisarjalla tuli ongelmaksi se, että Jönssi hyppäsi ensimmäisen. Minä lopetin ratsastamisen ja Jöpis kiersi viimeisen esteen. Pitää siis olla tarkempi ja ratsastaa ihan kokoajan. Miten se voikaan olla niin paljon vaadittu. En halua, että tallaisia tyhmiä virheitä tulisi kisoissa. Nollarata olisi ihan maailman parasta ja Jönssi saisi ainakin kilon porkkanoita, jos me pystyttäisiin ja kyettäisiin siihen.


Nyt olen yrittänyt ratsastaessa keskittyä siihen taas, että Jönssi olisi reipas. Ollaan menty pellolla ja laukattu paljon suoraa. Olen ihan yllättynyt, että se ei vielä ole lähtenyt käsistä. Uskallan siis aika hyvillä mielillä kannustaa sitä liikkumaan enemmän. Videoitakin katsellessa tuli melkein tuskan hiki otsalle, kun meno näytti niin tahmaiselta. Ehkäpä helpompi ratsastaakin, jos kaikki voimat eivät kulu liikkeessä pysymiseen. Toivottavasti.

Sellaisia aikaisen aamun hyppyjä.

Tällä hetkellä täällä tulee lunta ja ei kauheasti huvittaisi lähteä ratsastamaan, mutta sekin on ehdittävä tehdä. Jönssi raukkahan paleltuu...Olen ollut aikalailla sellainen, että mahdollisimman vähän yritän loimittaa. Jönssi on kuitenkin jo alkanut pukeutua takkiin, koska yhtenä aamuna se meinasi jo paleltua. Myös Sakari ja Oliver saivat tänä aamuna takit päälle, koska niiden karva ei vielä eristä tuota märkää lunta. Ne kyllä kestävät huomattavasti enenmmän kylmää, kuin Jönssi. Lisäksi Jönssi saisi keskittyä nyt siihen, että se ei laihtuisi palellessaan. :'D Onneksi uusi rehutilaus tuli ja nyt on kaikilla hevosilla yllinkyllin Pavon nappuloita, pitäisi Jönssinkin pysyä paksuna! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti